Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μήνυμα βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία των αγώνων τουελληνικού λαού για την κατάκτηση της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, αλλά και πηγή
έμπνευσης για τις νεότερες γενιές.
Διαχρονικά, με τους συλλογικούς τους αγώνες, την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση, οι Έλληνες απέδειξαν ότι μπορούν να αντισταθούν σε κάθε επιβολή που καταρρακώνει την αξιοπρέπειά τους και καταφέρνουν τελικώς να ανατρέψουν κάθε ξένο και εγχώριο δυνάστη. Η εθνική αντίσταση, ο αντιδικτατορικός αγώνας είναι κάποιες από αυτές τις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας που γράφτηκαν με το αίμα και τις θυσίες του ίδιου του λαού. 
Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και στη μνημονιακή βαρβαρότητα που επέβαλλαν στη χώρα μας οι δανειστές , τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα κόμματά τους. Η νέα αντιμνημονιακή πορεία της χώρας και η ανάδειξή της σε κυρίαρχη χώρα είναι η δικαίωση αυτών των αγώνων.
Σήμερα, ο λαός μας, ενωμένος και στηρίζοντας τη νέα κυβέρνηση, δείχνει το δρόμο για την αλληλεγγύη, για την αξιοπρέπεια, για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη που θα έχει ως επίκεντρο τους λαούς, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Τιμούμε τους αγωνιστές του '21 επικαιροποιώντας τα οράματα για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια!

Ζήσης Γρ. Ζάννας
Βουλευτής Πιερίας