Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η Π.Ε. Πιερίας στηρίζει τους πολυβραβευμένους Πιερικούς Οίνους, που κατακτούν για ακόμη μία χρονιά πρωτιές...

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τους πολυβραβευμένους Πιερικούς Οίνους, που κατακτούν για ακόμη μία χρονιά πρωτιές στην 5η Διεθνή Έκθεση Οίνου «Oenos» στα πλαίσια
της DETROP 2015

 Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Έκθεση Οίνου «Oenos», στα πλαίσια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, «DETROP 2015» που έλαβε χώρα από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2015. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης διεξάγεται από το 1999 και για πρώτη φορά εντάχθηκε στην «Oenos», σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin,O.I.V.), με σχετική άδεια διοργάνωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και κλαδικών φορέων και οργανώσεων.

            Οι πιερικοί οίνοι για ακόμη μία φορά πρωταγωνίστησαν, αφού 35 γευσιγνώστες από την Ελλάδα κα εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν 594 δείγματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από Βραζιλία, Γερμανία, Κύπρο, Κίνα, Σλοβακία και Τσεχία  και κατέληξαν να βραβεύσουν με δύο χρυσά μετάλλια την Οινάμπελο Κολινδρού του κου Παπαγιαννούλη και με δύο ασημένια μετάλλια το Κτήμα Κούρτη και τον κο Χρυσοστόμου.
            Συγκεκριμένα, χρυσά μετάλλια έλαβε η Οινάμπελος Κολινδρού για το λευκό «Γλυκιές Ευχές Ερατεινές», όπως επίσης για το ερυθρό «Ευχές Ερατεινές» (Π.Γ.Ε. Μακεδονία). Το Κτήμα Κούρτη έλαβε ασημένιο μετάλλιο για το ερυθρό «Oniros» (Π.Γ.Ε. Πιερία), ενώ με ασημένιο μετάλλιο βραβεύτηκε και το λευκό «Μαλαγουζιά» του κου Χρυσοστόμου (Π.Γ.Ε. Πιερία).

            Οι πιερικοί οίνοι κατάφεραν για ακόμη μία χρονιά να αναδειχθούν ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά κρασιά, τόσο για την εξαιρετική ποιότητά τους, όσο και για την πλούσια και μεστή γεύση τους. Η Πιερία έχει αρχίσει πλέον να φημίζεται για τα κρασιά της, τα οποία προτιμώνται και επιλέγονται ανάμεσα σε σημαντικές ποικιλίες οίνων ανά την Ελλάδα.
            Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει και πάντα θα στηρίζει τους Πιερικούς Οίνους, καθώς προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας και διαφημίζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που μας δίνει η εύφορη Πιερική Γη.