Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση ΜΕ.Τ.Α. Πιερίας για τις απολύσεις στην Κάλας-Καλαμαράκης στη Νέα Έφεσο Πιερίας

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής Πιερίας καταγγέλλει  την εταιρία Κ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΚΑΛΑΣ Α.Ε για τις τρεις άδικες απολύσεις του μήνα Μαρτίου στο εργοστάσιο της
Νέας Εφέσου Πιερίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τους απολυμένους της εταιρίας.
Η εταιρία Κ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΚΑΛΑΣ Α.Ε  με εκτελεστικό όργανο την διεύθυνση του εργοστασίου, προσπαθώντας να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος τους αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση στο επιχειρησιακό σωματείο,  στοχεύει στη φίμωση και τη διάλυση του σωματείου, στην απόλυση όλων των συνδικαλιστών  και τη δημιουργία ένωσης προσώπων εργαζόμενων υπό τον δικό της έλεγχο με σκοπό την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με δυσμενέστερους όρους μέσω των ατομικών συμβάσεων .
Και ενώ η εταιρία προβαίνει σε πρακτικές απειλών, τρομοκράτησης και  εκφοβισμού αποσκοπώντας στην αποτροπή των εργαζομένων να συμμετέχουν στο σωματείο, υλοποιεί τις απειλές της με απολύσεις εργαζόμενων αορίστου χρόνου, οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία πάνω από 10 έτη στην επιχείρηση, δεν αιτιολογεί την απόλυση και παράλληλα προχωράει σε νέες προσλήψεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου 2 μηνών. Εκμεταλλευόμενη τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους των τελευταίων χρόνων και την τεράστια ανεργία που έχει δημιουργηθεί, προσπαθεί  να προλάβει την επικείμενη αλλαγή του νόμου, ενώ συγχρόνως επεκτείνει το εργοστάσιο της Νέας Εφέσου Πιερίας, στο οποίο απασχολούνται 80 περίπου εργαζόμενοι, γεγονός που δεν δικαιολογεί τη μείωση προσωπικού.
Ζητάμε την άμεση  επαναπρόσληψη των απολυμένων και δηλώνουμε ότι θα είμαστε μαζί τους στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Κ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΚΑΛΑΣ Α.Ε  στη Νέα Έφεσο Πιερίας.

                                    Από τη Γραμματεία του ΜΕΤΑ Πιερίας, Κατερίνη, 11-03-15

                                                          Meta.pierias@gmail.com