Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΠΥΔΝΗ ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΠΥΔΝΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ.


Με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αλεξάνδρου του εν Πύδνη στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κίτρους.  


Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, το οποίο εκόμισε ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος, Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, έμπροσθέν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

 Στη συνέχεια, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος.
Το παρών στην Ιερή αυτή τελετή έδωσαν Ιερείς από όλοι την Πιερία, κάτοικοι του Κίτρους, πλήθος κόσμου, οι οποίοι έφτασαν εκεί με λεωφορεία από την Καλλιθέα της Κατερίνης, από τον Λόφο Πιερίας, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός.

Επίσης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Λαγδάρης Ευάγγελος, ο αρχηγός της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Καζάς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, εκπρόσωποι των αρχών, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίτρους
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο και την προσωπικότητα του Αγίου Αλεξάνδρου του εν Πύδνη, του οποίου το Λείψανο, θα παραμείνει εις τον Ιερό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κίτρους, προς προσκύνηση των πιστών, έως την Κυριακή 15 Μαρτίου.