Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ξύπνα Έλληνα,μην τους πιστεύεις πλέον!!

Αστείες δικαιολογίες Χαρδούβελη: Φοβήθηκα μην πτωχεύσουμε και έβγαλα έξω τα λεφτά

Παρά το γεγονός ότι το 2012 συμβούλευε τους Έλληνες να μην βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό, ο Γκίκας Χαρδούβελης εξήγησε στην εκπομπή του Star, Live U  ότι εκείνος έκανε το αντίθετο για λόγους.... οικογενειακούς. 
«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ συντηρήσω τα παιδιά μου,  φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα»  παραδέχτηκε ο πρώην τσάρος της ελληνικής Οικονομίας.
Απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες σε βάρος του - πως τον Μάιο του 2012 έβγαλε στο εξωτερικό σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης – ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν υπήρχε τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές του.
«Τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα» τόνισε ο Γκίκας Χαρδούβελλης και αποκάλυψε ότι «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet».
Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε ενοχλημένος που δεν ενημερώθηκε από την Βουλή αλλά από μια εφημερίδα σχετικά με το επίμαχο θέμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον έγγραφο, ζήτησε από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τον πρώην υπουργό, το 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: (α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) και (β) ως υπουργός Οικονομικών (Ιούνιος 2014 και εντεύθεν).