Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Απάντηση Διευθυντή «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» Γ. ΦΟΥΣΤΑΝΗ προς τον Πρόεδρο ΟΠΠΑΠ κ. Θ. ΠΑΥΛΙΔΗ

Μετά από τις χθεσινές  δηλώσεις του κ. Παυλίδη σε τοπική τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με το θέμα του Δημοτικού κολυμβητηρίου, και όχι μόνο, την
αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων, την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των δημοτών  εκθέτω τα παρακάτω:
     Το Κολυμβητήριο Κατερίνης το οποίο κάποτε ανήκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραχωρήθηκε στο Δήμο Κατερίνης επί διοίκησης του κ. Αμοιρίδη στην οποία συμμετείχε και ο κ. Παυλίδης, αποδεχόμενοι την πρόταση του Γ.Γ.Α.  κ. Φούρα. Τότε όμως για δημιουργία εντυπώσεων και μικροπολιτικής τάχα επιτυχίας, αν και υπήρχαν διαφορετικές φωνές , αποδέχθηκαν την παραχώρηση και δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε αργότερα η αποδοχή της παραχώρησης. Τότε λοιπόν ο κ. Φούρας ξεφορτώθηκε όλα τα κολυμβητήρια που ανήκαν στη Γ.Γ.Α. και λειτουργούσαν σε διάφορες πόλεις της Χώρας μας , εκτός βέβαια από την πόλη καταγωγής του την Πάτρα όπου παραμένουν μέχρι σήμερα απολαμβάνοντας την μέχρι σήμερα απρόσκοπτη  χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α.
     Όσο αφορά το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου το οποίο ο κ. Παυλίδης ανέβασε στο ποσό των 120.000.000 ευρώ ετησίως υπολογίζοντας βέβαια τη 12μηνη λειτουργία, αφού υπηρεσιακοί παράγοντες του πληροφόρησαν ότι το εβδομαδιαίο κόστος είναι 3.000 ευρώ. Του θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια το κολυμβητήριο άνοιγε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, έκλεινε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ξανάνοιγε μέσα Μαρτίου και έκλεινε μέσα Ιουνίου τέλος Απριλίου δηλαδή συνολικά (5) μήνες και όχι (12). Η τιμή του πετρελαίου φέτος ήταν κατά πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο πέρυσι και φυσικά λόγω των εκλογών άνοιξε μετά τις γιορτές από τα μέσα Φεβρουαρίου.
     Επειδή ο κ. Παυλίδης ισχυρίστηκε ότι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και άφησε μομφή για δική μου προσωπικά άγνοια και μη επίσκεψη των εγκαταστάσεων του θυμίζω ότι είμαι έφορος κολύμβησης στον αθλητικό σύλλογο Γ.Α.Σ. Σβορώνος εδώ και μια δεκαετία και  έχω επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις άπειρες φορές. Θέλω όμως να μας απαντήσει αν από την επίσκεψή του και από αυτά που αντίκρισε αν είναι ικανοποιημένης. Αν είναι ικανοποιημένος από τις εικόνες εγκατάλειψης που αντίκρισε; Έμεινε ικανοποιημένος από τους χώρους των αποδυτηρίων, από τα ντουζ, από τη διάβρωση και αποσάθρωση των τοίχων και των σιδηροδοκών στήριξης της στέγης, από τη μη λειτουργία του συστήματος αυτόματης χλωρίωσης, από τη μη λειτουργία τους συστήματος αερισμού της στέγης (οι υδρατμοί από την εξάτμιση του χλωριωμένου νερού ανεβαίνουν στη στέγη και τη διαβρώνουν), από τους υδραυλικούς σωλήνες, τους καυστήρες και τους λέβητες του υπογείου, από τα φθαρμένα καθίσματα των κερκίδων. Όλα αυτά δεν τα διαπίστωσα μόνο εγώ αλλά τα διαπίστωσε και ο σημερινός Δήμαρχος ο οποίος μάλιστα τα κατέγραψε με οπτικό υλικό (cd και φωτογραφικό υλικό) όταν τότε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε επισκεφθεί τους χώρους που προανέφερα, δημοσιοποιώντας το υλικό στα τοπικά ΜΜΕ εγκαλώντας & στιγματίζοντας την τότε διοίκηση του Δήμου για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων. Βέβαια αρκετοί από την τότε διοίκηση του ΔΑΚ και κορυφαία στελέχη της διοίκησης Αμοιρίδη που εγκαλούσε και μεμφόταν για την αδιαφορία τους είναι σήμερα κορυφαίοι συνεργάτες του.
     Για την πρόταση του κ. Παυλίδη να δοθεί η χρήση του κολυμβητηρίου με προγραμματική σύμβαση στους κολυμβητικούς συλλόγους ώστε να το λειτουργήσουν και να έχουν την ευθύνη οι σύλλογοι, δίνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, ως έφορος και όσο αφορά τον Γ.Α.Σ. Σβορώνο  του απαντώ  ότι αποδέχομαι την πρόταση-πρόκληση εφόσον βέβαια προ της συμφωνίας γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από κλιμάκιο της Δ/νσης Υγιεινής της Περιφέρειας και από τους αντίστοιχους μηχανικούς του Δήμου, οι οποίοι θα βεβαιώνουν εγγράφως ότι οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού κολυμβητήριου πληρούν τους όρους υγιεινής & ασφάλειας.
     Κλείνοντας το θέμα τη μη λειτουργίας του κολυμβητηρίου εξαιτίας της μη χρηματοδότησης του, θα ήθελα να επισημάνω και κάτι άλλο. Οι κολυμβητικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνταν στην πόλη μας είναι ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία ποτέ η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν χρηματοδότησε ούτε με ένα ευρώ. Όλοι οι αθλητές (πάνω από 13 ετών) του ΓΑΣ Σβορώνου (τμήμα Κολύμβησης) δεν καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ εκτός από τις μικρότερες ηλικίες που παρακολουθούν τα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης και καταβάλουν ένα συμβολικό ποσό. Σε αντίθεση με καθαρά επαγγελματικούς αθλητικούς συλλόγους που όχι μόνο δεν πληρώνουν για τη συμμετοχή και χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και  χρηματοδοτήθηκαν με μεγάλα ποσά αρκετές φορές.
     Τελειώνοντας να υπενθυμίσω στον κ. Παυλίδη ότι εγώ προσωπικά παρακολoύθησα όλα τα μέχρι σήμερα δημοτικά συμβούλια, άλλοι είναι αυτοί που αν και εκλεγμένοι δεν συμμετέχουν ή απέχουν αδικαιολόγητα συστηματικά ή κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων χαριεντίζονται με κοινό και δημοσιογράφους μη μετέχοντας στη συζητήσεις των θεμάτων. Επίσης να του υπενθυμίσω ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου δεν είναι τσιφλίκι και ιδιοκτησία του, ανήκουν στους Δημότες, οφείλει δε εκ της θέσεως του να τις συντηρεί και να τις προσέχει ως κόρη οφθαλμού. Όταν του ασκείτε κριτική οφείλει να δίνει εξηγήσεις και να απαντά σε θεσμικούς παράγοντες των υπολοίπων δημοτικών συνδυασμών. Να κατέβει λοιπόν από τα σύννεφα και το καλάμι που καβάλησε  να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να αφήσει καταμέρος την έπαρση, την αλαζονεία και τον κομπασμό του τύπου «ποιος είναι αυτός και τι εκπροσωπεί» . Οι αγάδες και οι μπέηδες έχουν από χρόνων εκλείψει. Να αφήσει λοιπόν την ειρωνεία και τους υπαινιγμούς και να φροντίσει με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων να επιλυθούν τα προβλήματα όχι μόνο του κολυμβητηρίου άλλα και των άλλων εγκαταστάσεων που έχει στη διάθεσή του ο ΟΠΠΑΠ και που είναι σε άθλια κατάσταση.

Γιώργος Φουστάνης
Διευθυντής «Νέας Εποχής» &
Έφορος κολύμβησης ΓΑΣ Σβορώνος