Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ισχυροποιει την θέση της στη κεντρική Ευρώπη ελληνική εταιρεία πληροφορικής

Με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση του brand name της, στην υψηλής τεχνολογίας Γερμανική και στην Διεθνή Αγορά, στην οποία δραστηριοποιείται με επιτυχία, η Software
Competitiveness International (SOFT COM  INTERNATIONAL), συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Πληροφορικής CeBIT 2015, που γίνεται στο Αννόβερο Γερμανίας, από 16 έως 20.3.2015.

Η εταιρεία, με την συμμετοχή της στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για θέματα ΙΤ, αποσκοπεί αφ’ ενός μεν στην περαιτέρω ισχυροποίηση του brand name της στην Διεθνή Αγορά, αλλά κυρίως στην υψηλής τεχνολογίας Γερμανική Αγορά, στην οποία ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται με επιτυχία, αφ’ εταίρου δε να δώσει και ένα μήνυμα για την χώρα μας, ότι παρ’ όλες τις δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα μας, οι Έλληνες έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν από την χώρα τους και να παράγουν υψηλή τεχνολογία και καινοτομία από την Ελλάδα, για την Διεθνή Αγορά,  κρατώντας τα «δυνατά μυαλά» στην πατρίδα τους.

Η Softcom International, πρόσφατα, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της και στην αγορά των Διαστημικών Συστημάτων. Με πρώτο έργο (σε πρόγραμμα και με τη χρηματοδότηση της European Space Agency), ως prime contractor, στον τομέα της παρακολούθησης και αξιολόγησης της αποδοτικότητας πολύπλοκων συστημάτων, η εταιρεία πλέον αγγίζει και τεχνολογίες data mining και big data. “Αποσκοπούμε να διεισδύσουμε δυναμικά και στον τομέα  αυτό, επειδή απαιτεί ικανότητες και γνώσεις συναφείς με τις ήδη υπάρχουσες στην ομάδα μας, δημιουργώντας ένα center of competence πλαισιωμένο από αρκετούς ικανότατους Μηχανικούς Λογισμικού, που θα απασχοληθούν για την Ευρωπαϊκή αγορά Διαστημικών Συστημάτων, τα επόμενα χρόνια” ανέφερε η Διοίκηση της Εταιρείας
Η εταιρεία σήμερα έχει παρουσία διεθνώς σε καθετοποιημένες αγορές με υψηλές απαιτήσεις ποιότητας και διαδικασιών, όπως της Αυτοκινητοβιομηχανίας, των Τηλεπικοινωνιών και της Διαχείρισης Γνώσης. Συνεργάζεται με εταιρείες της Κεντρικής Ευρώπης για την ανάπτυξη, από την Ελλάδα, απαιτητικού προιοντικού λογισμικού και πολύπλοκων μεγάλων έργων για τις εταιρείες αυτές. Στην Ελλάδα η παρουσία της εταιρείας εστιάζεται κυρίως στον Τραπεζικό και Τηλεπικοινωνιακό/ Τηλεματικό τομέα.
Η ανοδική πορεία της αγοράς πληροφορικής διεθνώς και η ανάγκη για ικανούς μηχανικούς λογισμικού, είναι αυτή που δημιουργεί και τις θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο στον τομέα της πληροφορικής προσωπικό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε τεχνολογίες cloud, στην Ασφάλεια Πληροφοριακών συστημάτων (IT security), σε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ΙΤ και στην ανάπτυξη λογισμικού.

Η Software Competitiveness International
Η Software Competitiveness International (SOFT COM  INTERNATIONAL), είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη, καινοτόμος εταιρεία Λογισμικού, στην Αθήνα. Στους πελάτες μας συγκαταλέγονται μεγάλες και μεσαίες εταιρείες της διεθνούς αγοράς και εγχώριες εταιρείες και Οργανισμοί. Παρέχουμε υπηρεσίες και λύσεις λογισμικού, εξειδικευμένες στις ανάγκες των πελατών μας, με τεχνική αρτιότητα και βάσει των πλέον σύγχρονων μεθοδολογιών και τεχνολογιών Πληροφορικής.
Αυτό το επιτυχγάνουμε λόγω της ικανότητας των ατόμων μας, που είναι Μηχανικοί Λογισμικού με εμπειρία, ισχυρό γνωστικό και τεχνικό υπόβαθρο και μακρά εμπειρία σε σύνθετα και μεγάλα διεθνή έργα, σε συνδιασμό με τις διαδικασίες και την μεθοδολογία που ακολουθεί η εταιρεία μας.

Το 2014 η εταιρεία μας ισχυροποίησε την παρουσία της στην Κεντρική Ευρώπη, επεκτείνοντας τις συνεργασίες της στην αγορά της Αυτοκινητοβιομηχανίας, και διευρύνοντας τις συνεργασίες της με τους άλλους πελάτες της. Η επέκταση αυτή οδήγησε σε διπλασιασμό του δυναμικού μας, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, για ικανούς Έλληνες Μηχανικούς Λογισμικού, σε νέες επενδύσεις εξοπλισμού και σε σημαντική αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας.
Η εταιρεία μας επίσης βραβεύτηκε με το Business award 2013, ως «αναπτυσσόμενη Μικρομεσαία Επιχείρηση», πήρε τις πιστοποιήσεις κατά το πρότυπο ISO 9001: 2008 και το πρότυπο ISO 27001: 2013, και αξιολογήθηκε πολύ θετικά από την ΙΕΕΕ Γερμανίας στo πλαίσιo του benchmark "Projekt- und Prozesse-Effizienz ".
Φέτος η εταιρεία συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, διευρύνοντας περαιτέρω τις συνεργασίες της και δημιουργώντας και άλλες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, από την Ελλάδα για την Διεθνή αγορά.