Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης για αγορά κινητών τηλεφώνων σε βάρος υπερήλικα στην Κατερίνη

Ταυτοποιήθηκε 38χρονος ημεδαπός ως δράστης της εγκληματικής ενέργειας
Έπεισε τον 93χρονο να του δώσει 10.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει για
λογαριασμό του κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας
Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος υπερήλικα. Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 38χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα ο 38χρονος, το πρωί της 19-02-2015, προσέγγισε τον υπερήλικα σε πλατεία της Κατερίνης και τον έπεισε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να αγοράσει για λογαριασμό του από το εξωτερικό, 20 συσκευές κινητών τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας, με το πρόσχημα φθηνότερης και οικονομικά συμφέρουσας αγοράς.
Προκειμένου μάλιστα ο δράστης, να γίνει πειστικός, παρέδωσε στον παθόντα το αστυνομικό δελτίο ταυτότητας του, ως ενέχυρο για την μετέπειτα συναλλαγή τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης και με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέπει τους πολίτες:
  • να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα, είτε τηλεφωνικά, να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα,
  • να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού,
  • να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι διαθέσιμες αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης από επιτήδειους, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά.