Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι βουλευτές που δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο - Το μυστήριο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ευτράπελα

Περισσότεροι από την προηγούμενη Βουλή, αλλλά όχι δραματικά, είναι οι βουλευτές που αποφάσισαν πως δεν θέλουν να παραλάβουν το βουλευτικό τους
αυτοκίνητο. Τα επίσημα στοιχεία δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, αλλά υπολογίζονται γύρω στους 50 βουλευτές που είχαν όχι σε βουλευτικό αυτοκίνητο
Μεταξύ αυτών που δεν δέχθηκαν το αυτοκίνητο που παραχωρεί η Βουλή είναι ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Παναγιώτη Καρακατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου.

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, δεν δέχθηκαν το βουλευτικό τους αυτοκίνητο, γεγονός αναμενόμενο μιας και έχουν το υπουργικό τους αυτοκίνητο. Από το ίδιο κόμμα, οι βουλευτές Παπαχρηστόπουλος από την Β Αθηνών και ο κ. Μαυραγάνη από την Εύβοια επίσης δεν δέχθηκαν το βουλευτικό τους αυτοκίνητο.

Ήδη ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς που προέρχεται από τους Οικολόγους – Πράσινους, φρόντισε να βγάλει δελτίο τύπου, ανακοινώνοντας την απόφαση του..

Οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε., που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε..

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο οι βουλευτές, Ελένη Ψαρέα και Μουσταφά Μουσταφά. Από το ΠΑΣΟΚ πήραν αυτοκίνητο όλοι, ενώ μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την επαρχία δεν ήξερε τι είναι το αυτοκίνητο μοντέλο Mercentes C-200 και ρωτούσε εάν τη συμφέρει και εάν καταναλώνει πολύ βενζίνη ή όχι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ενημερώσει για τον αριθμό των μελών της που απαρνήθηκαν το προνόμιο, όπως είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ενώ το αίτημα επανέλαβε και αργότερα, σε κομματική συνεδρίαση, κι αφού είχε πληροφορηθεί πως αρκετοί βουλευτές της Κουμουνδούρου «επαναστάτησαν» στην ιδέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε., που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε..

Η Πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε πως στο τέλος του έτους, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις χρονομίσθωσης, θα επανεκτιμηθεί το θέμα της διάθεσης αυτοκινήτων, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών.

«Να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο υποβοηθούνται οι βουλευτές στο να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μετάβασής τους, να μην τους αποστερήσουμε εργαλεία και μέσα γι’ αυτόν το σκοπό, αλλά και να φροντίσουμε να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες και με πρόβλεψη πολύ πιο συμφερουσών συμβάσεων και με προβλέψεις άλλες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε σημεία μεγάλης δημιουργικότητας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

http://www.newsit.gr