Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες 
Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε που στο τιμόνι της κυβέρνησης είναι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Το τέλος τα  μνημόνια, η λιτότητα, η τρόικα, οι  μνημονιακές πολιτικές, τα προεκλογικά συνθήματα της κυβέρνησης ήταν μια απάτη. 
Η νέα συμφωνία  είναι η επέκταση του μνημονίου, η τρόικα έγινε θεσμοί, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων η κυβέρνηση τα πήρε για να πληρώσει τους δανειστές, η πληρωμή των χαρατσιών έγινε πατριωτικό καθήκον, τα  προεκλογικά  ψίχουλα της Θεσσαλονίκης μετατίθενται για το μέλλον, η   διοργάνωση φιέστας στη βουλή από την κυβέρνηση για τις αγωνιζόμενες   καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών μετατέθηκαν για τον Οκτώβριο, ενώ την ίδια ώρα οι απολύσεις στους χώρους δουλειάς παίρνουν τη μορφή  χιονοστιβάδας.   Οι παραπλανητικές και αντικρουόμενες δηλώσεις των υπουργών και στελεχών της  κυβέρνησης θέλουν να κρύβουν την αλήθεια από τους εργαζόμενους για το τι  διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την Ε.Ε.
 Εργαζόμενοι στους  κλάδους  παραγωγής, του εμπορίου, των υπηρεσιών,
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο  πλούτος που κρατούν στα χέρια τους μια χούφτα κεφαλαιοκράτες, που τους βάφτισαν  επιχειρηματίες, από τη δουλειά των εργαζομένων, είναι η αίτια για την κρίση, για τη φτώχεια της  λαϊκής οικογένειας. Ο   συμβιβασμός των εργαζόμενων με το καθεστώς  δουλείας που οικοδομούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, με  την  Ε.Ε.  για φθηνούς , ευέλικτους, απαξιωμένους  εργαζόμενους, δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας . Το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται τώρα να οργανώσει την πάλη του στο επίπεδο της επιχείρησης, του κλάδου δουλειάς για τα αιτήματα του. Όπως είναι η σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, η κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης όπως είναι τα 4αωρα, 2μηνα, 5μηνα, κλπ,  η υπογραφή  κλαδικής, και επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας  με αυξήσεις, η επιστροφή τα κλεμμένων από κυβερνήσεις και την εργοδοσία από το 2009 μέχρι σήμερα. Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα αιτήματα που πρέπει να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Το Σ.Υ.Ι.Ν.Π. σας καλεί να γραφτείτε  στο σωματείο, το κοινό μας σπίτι, για να κάνουμε  πράξη τους παραπάνω  στόχους, για να επιβάλουμε το δίκιο του εργάτη.       
Η  ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΤΟ  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ  ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ  <<Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ>>