Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Έναν Απόστολο Παύλο έχουμε στην Μεθώνη και θέλουν να μας το πάρουν ??

 Μετά από την επίσκεψη του Βαγγέλη Λαγδάρη, Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Πιερίας, στην Μεθώνη μου έμεινε μια απορία και μια ανησυχία….


Μέσα σε όλες τις απαντήσεις του Δήμαρχου σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην Μεθώνη, ανακοινώθηκε η επιθυμία να διοργανώσουν μια μεγάλη εκδήλωση, ένα μαραθώνιο, στης 29 Ιουνίου με αφορμή τον γιορτασμό του Απόστολου Παύλου….

Η ιδέα, πολύ καλή, η ανησυχία όμως προέκυψε από την αναγγελία πως η άφιξη και η αφετηρία του μαραθωνίου θα ήταν η Πύδνα και όχι η Μεθώνη με δικαιολογία ότι ο Απόστολος Παύλος έφυγε για την Αθήνα από την Πύδνα και όχι από την Μεθώνη!!!

Ακούγοντας αυτό, αμέσως εξέφρασε ένσταση ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο Αντώνης Μπούμπουρας,

Επειδή όλα τα χρόνια ακούω ότι από την Μεθώνη έφυγε ο Απόστολος Παύλος για την Αθήνα ζήτησα να βρεθούμε με τον Πρόεδρο και να μου δώσει κάποιες πληροφορίες.

Τα επιχειρήματα του είναι ως εξής :

» Στο επιστημονικό συνέδριο της Εστίας Πιερίδων Μουσών που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη 25-29 Νοεμβρίου 2003 στο θέμα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Πιερίας, ο Ιωάννης Βελιτσίανος ανέπτυξε λεπτομερώς το θέμα της διέλευσης του Απόστολου Παύλου από την Πιερία και την μετάβαση του στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον Κ. Βελιτσίανο ισχυρή είναι η μαρτυρία της μετάβασης του Απόστολου Παύλου στην Αθήνα μέσω του λιμένα της Μεθώνης…

Ύστερα από μια τέτοια μαρτυρία μου είναι δύσκολο να δεχτώ αυτήν την μετακίνηση των εκδηλώσεων από την Μεθώνη προς την Πύδνα…

Κύρια Δέδε, το θεώρησα υποχρέωση μου, να στείλω επιστολή στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνας Κ. Γεωργίου για να δει προσωπικά το θέμα… Για μας τους Μεθωναίους είναι μεγάλη τιμή το Πέρασμα του Απόστολου Παύλου από τον τόπο μας »

Αυτά μου δήλωσε ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Μεθώνης.

Αναμένεται η απάντηση του Μητροπολίτη….

Προσωπικά, δεν γνωρίζω την Εκκλησιαστική Ιστορία του τόπου μας, αλλά θα σταθώ στα γεγονότα…

Η Μεθώνη έχει εκκλησία με όνομα » Απόστολου Παύλου » όχι η Πύδνα !!!

Η Μεθώνη έχει μνημείο » Βήμα του Απόστολου Παύλου » … όχι η Πύδνα !!!

Δηλαδή τι να πιστέψω???

Ότι όλα αυτά χτίστηκαν σε λάθος σημείο και σε λάθος χωριό ??

Ότι μετατρέπουμε την Ιστορία και τα γεγονότα για κάποιους λόγους…??? ( θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι οι λόγοι αυτοί !!! )

Η ουσία είναι μια… Για τον Εορτασμό του Απόστολου Παύλου άλλο χωριό θα γιορτάσει στις 29 Ιουνίου ( η Μεθώνη ) και σε άλλο χωριό θα γίνουν οι εκδηλώσεις ( στην Πύδνα ) !!!

ΔΕΔΕ ΙΖΑΜΠΕΛ







https://isabellededes.wordpress.com/