Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη του Βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα στη Βενεζουέλα

 Στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, βρέθηκε κατά τις ημερομηνίες 4-5 και 6 Μαρτίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζήσης Ζάννας στην επέτειο των δύο ετών από τον
θάνατο του Hugo Chavez. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Ζάννας συνομίλησε με τον πρόεδρο της χώρας, Νικολά Μαδούρο. Εκφράσθηκε και από τις δύο πλευρές η αλληλεγγύη και η βαθειά φιλία των λαών μας, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο εγχείρημα της επαναστατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας και η δυνατότητα αναβαθμισμένης, πολυεπίπεδης συνεργασίας με την Βενεζουέλα και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής & Καραϊβικής. Ο πρόεδρος Μαδούρο εξεδήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του και της κυβέρνησής του για την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, τις προσπάθειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την αναχαίτιση της ύφεσης, της λιτότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες που ανοίγονται για την αριστερά στις νέες συνθήκες και η οικοδόμηση ενός μετώπου απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το νεοφιλελευθερισμό με την ελπίδα σύντομα να προκύψουν αριστερές, προοδευτικές κυβερνήσεις σε Ευρώπη και αλλού. 

Ο κ. Ζάννας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας για ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος καθώς και αλληλεγγύης στις προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων μας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης του Hugo Chavez, μεταφέρθηκε το μήνυμα αλληλεγγύης μας στο λαό της Βενεζουέλας που αγωνίζεται, όπου και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες.
Τέλος υπήρξε συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΣ της ελληνικής κοινότητας στην ελληνική πρεσβεία παρόντος του νέου πρέσβη κ. Κοτροκόη Νίκου και της Φωτεινής Κούβελα μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας αφού συνεχάρησαν τη νέα κυβέρνηση αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε η ανάγκη η ελληνική πολιτεία να στηρίξει ουσιαστικά τον απόδημο ελληνισμό, να επιδιώξει μία σταθερή σχέση μαζί τους και να αναδειχθεί ένας νέος ρόλος της ομογένειας στις νέες αναβαθμισμένες σχέσεις με την Βενεζουέλα.