Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ

Παράγοντας όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων και επικίνδυνης εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος των λαών η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ και των
άλλων χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ

Η επιδίωξη ένταξης της ΠΓΔΜ και των άλλων χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του κεφαλαίου, την ΕΕ, σηματοδοτεί παραπέρα όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, εμπλοκή σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που θα πληρώσουν ακριβά οι λαοί της περιοχής. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, αναφέροντας τα εξής:       
"Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον λαό της ΠΓΔΜ σημαίνει επίθεση στα  εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Ιδιαίτερα η συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου στην ΕΕ, η επιδίωξη ένταξης σ' αυτήν άλλων Βαλκανικών χωρών, στηριγμένη στις επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και στο διαμελισμό κρατών σηματοδοτεί παραπέρα εμπλοκή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με θύματα τους λαούς της περιοχής. 
H αλυτρωτική προπαγάνδα και οι τυχοδιωκτισμοί για την ονομασία είναι επικίνδυνοι για τους λαούς. Η αναφορά της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ στο όνομα Μακεδονία και η έκθεση προόδου του Ευρωκοινοβουλίου ρίχνουν λάδι στη φωτιά.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης: μια ονομασία για όλες τις χρήσεις, όπου εάν περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία ή παράγωγα του, θα δηλώνει αποκλειστικά και μόνο γεωγραφικό προσδιορισμό, αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.
Ενάντια στο "διαίρει και βασίλευε" που προωθούν ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και οι αστικές τάξεις, οι λαοί μπορούν με δική τους την εξουσία να καθορίσουν το μέλλον τους με ειρήνη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία".

 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ