Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο κυβερνητικός βίος και το επικείμενο. "πραξικόπημα"!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Στην καταγγελία που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης
από ευρωπαϊκούς κύκλους, σε συνεργασία με εγχώριες δυνάμεις, με πρόθεση την εγκατάσταση μιας κυβέρνησης τύπου Λουκά Παπαδήμου, αφήνονται αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα όσο αφορά στη στόχευση αυτών των καταγγελιών.
Arthrografia Tsimouras kybernitikos bios2Ποια κέντρα εξουσίας θα είχαν λόγο αυτήν τη στιγμή να ανατρέψουν την νεοεκλεγμένη κυβέρνηση; Και ποιο θα ήταν το όφελός τους από ένα τέτοιο εγχείρημα; Γιατί τα κέντρα εξουσίας γνωρίζουν ότι αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση αφενός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μεγάλου μέρους της λαϊκής βάσης, κι ένα τέτοιο εγχείρημα θα απόβαινε εις βάρος τους, κι αφ’ ετέρου, πέρα την μεγαλοστομία και την κυβερνητική ρητορική, επί της ουσίας η ίδια έχει ευθυγραμμιστεί στο ακέραιο με τις επιταγές τους.
Μέχρι στιγμής οι κυβερνητικές τοποθετήσεις είχαν και έχουν διπλή ανάγνωση. Μια για το ρημαγμένο λαό σε μια προσπάθεια να κρατήσει μια ψεύτικη ελπίδα ζωντανή για την επίλυση των προβλημάτων του στο… μέλλον όμως, και μια για τους δανειστές, δηλώνοντας προς αυτούς πλήρη συμμόρφωση και υποταγή!
Στον μέχρι στιγμής μικρό κυβερνητικό βίο και πολιτεία είχαμε:
Αναγνώριση του χρέους και ανάληψη ευθυνών για την αποπληρωμή του. Με τον λογαριασμό όμως να στέλνεται σ’ αυτούς που δεν έχουν ευθύνη και που δεν τους αφορά. Ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απαλλάσσει τους τραπεζίτες από την υποχρέωση τους να επιστρέψουν τα κλεμμένα στην ουσία χρήματα στον ελληνικό λαό, στον οποίο και ανήκουν. Είναι γνωστό ότι πάνω από 260 δις ευρώ τούς δόθηκαν την τελευταία πενταετία, στο όνομα της λεγόμενης “ρευστότητας”.
Αναγγελία, στις προγραμματικές δηλώσεις, συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για τη ληστεία των χρημάτων των ταμείων, μέσω PSA, ταυτόχρονα όμως και δήλωση ότι τα χρήματα αυτά δεν γυρίζουν πίσω.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ