Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

"Το «μήνυμα» Χαρδούβελη" - Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Η δήλωση Χαρδούβελη, πως έβγαλε πριν από 2,5 χρόνια χρήματα στο εξωτερικό, φοβούμενος μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα προέκυπτε από λάθος ή ατυχείς
«χειρισμούς» της τότε κυβέρνησης, αποτελεί μία ακόμα διευκόλυνση προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξαρτήτων Ελλήνων να δικαιολογήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει στο πλαίσιο της συγκεκριμενοποίησης των «μεταρρυθμίσεων» που προβλέπονται στη «συμφωνία» που έκανε με τους «εταίρους».

Η δήλωση και οι φόβοι για χρεοκοπία κοτζάμ υπουργού οικονομικών, γνώστη εκ των έσω όσων συντελούνται, αποτελεί ένα σαφές «μήνυμα» προς το λαό, πως το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξόδου από το Ευρώ ως αποτέλεσμα κυβερνητικών χειρισμών είναι υπαρκτό και επομένως ο λαός πρέπει να δεχτεί τις «υποχωρήσεις» που θα κάνει η κυβέρνηση και τα αντιλαϊκά μέτρα που θα πρέπει να πάρει όσο πιο γρήγορα μπορεί, για να ανταποκριθεί στις αξιώσεις των εταίρων να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Το «μήνυμα» Χαρδούβελη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν λάβουμε υπόψη πως τα χρήματα τα έβγαλε στο εξωτερικό επί «μνημονιακών» κυβερνήσεων που ήταν διατεθειμένες υποτίθεται να κάνουν οποιαδήποτε «υποχώρηση» και «συμβιβασμό» και επομένως τώρα που η κυβέρνηση είναι υποτίθεται αντιμνημονιακή και υποτίθεται πως δυσκολεύεται περισσότερο να κάνει «υποχωρήσεις» και «συμβιβασμούς» ο κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου από το Ευρώ είναι υποτίθεται μεγαλύτερος!

Μετά τις «απειλές» και τους «εκβιασμούς» Σόιμπλε και τις συμβουλές ευρωπαίων αξιωματούχων πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και πρέπει να υλοποιηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα συμφωνηθέντα, έρχεται και ο κύριος Χαρδούβελης με το «μήνυμά» του για να πείσει και τους πιο δύσπιστους, πως τα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος και πως πρέπει να δεχτούμε να υποστούμε τις νέες «θυσίες» που θέλουν να μας επιβάλουν αν θέλουμε να αποφύγουμε το πιστωτικό γεγονός και να παραμείνουμε στην ζώνη του Ευρώ.

Το πιστωτικό γεγονός και η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ μπορούν να προκύψουν ως αποτέλεσμα αντικειμενικών δεδομένων και αναγκών των οικονομιών της ζώνης του Ευρώ και επικράτησης συγκεκριμένων συμφερόντων που θα είχαν οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη και όχι ως ατυχή συμβάντα που θα οφείλονται σε λάθος ή ατυχείς χειρισμούς οποιασδήποτε κυβέρνησης και εν προκειμένω της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Οι «λάθος χειρισμοί» μιας κυβέρνησης θα δώσουν την αφορμή μόνο για την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και δεν θα είναι η πραγματική αιτία μιας τέτοιας προαποφασισμένης και για άλλους λόγους εξόδου. Επομένως, όλος αυτός ο θόρυβος, οι υποτιθέμενες «σκληρές διαπραγματεύσεις», οι υποτιθέμενες απειλές, οι υποτιθέμενοι εκβιασμοί, οι υποτιθέμενοι εκφοβισμοί, οι σώφρονες «συμβουλές» διαφόρων παραγόντων και τα «μηνύματα» τύπου Χαρδούβελη δεν στοχεύουν πουθενά αλλού παρά μόνο να μας πείσουν να αποδεχτούμε τα χειρότερα που θέλουν να μας επιβάλουν. Τα οφέλη που έχουν από τις «θυσίες» του ελληνικού λαού είναι μεγάλα. Όσο περισσότερα ακόμα χάσουν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο θα ωφεληθούν τα μεγάλα συμφέροντα.


Προκόπης Κωφός