Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”
ΓΙΑ  ΤIΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΣΤΟ  ΚΑΛΑΣ
 Συναδέλφισσσες  και Συνάδελφοι,

Το  Δ.Σ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας  καταγγέλλει  τις  3 απολύσεις από  την επιχείρηση  Κάλας του ομίλου Καλαμαράκη η οποία βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της για τη μείωση  του κόστους  εργασίας. Αφού δεν κατάφερε   να βάλει  όλους τους  εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας  με τη μείωση των μισθών πείνας που ήδη έχουν, αφού δεν κατάφερε να περάσει τον κανονισμό στρατιωτικού τύπου επειδή βρήκε εμπόδιο το σωματείο της επιχείρησης, τώρα πετάει στο δρόμο εργαζόμενους που δουλεύουν χρόνια στην επιχείρηση με χιλιάδες ώρες δουλειάς στην πλάτη τους. Τους εργαζόμενους των οποίων ο μόχθος και ο ιδρώτας έγιναν βορά εκμετάλλευσης για την κερδοφορία του ομίλου Καλαμαράκη. Και για την  προσφορά τους όλα αυτά  τα χρόνια  στην επιχείρηση   ο όμιλος τους δίνει  προίκα την απόλυση, τους μισθούς πείνας και, πολλοί από τους  εργαζόμενους  φεύγουν με κλονισμένη  την υγεία τους εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών δουλειάς που επικρατούν  στην επιχείρηση. Αυτήν την ανάπτυξη   ευαγγελίζονταν η κυβέρνηση  Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ,  αυτήν συνεχίζουν και υπηρετούν με ευλάβεια και μαύρη προπαγάνδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κέρδη για τους   επιχειρηματικούς ομίλους, ψίχουλα και ατελείωτη εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,    
Το Συνδικάτο  Ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού  Πιερίας  καταγγέλλει  στην εργατική τάξη   την επιχείρηση  Κάλας του ομίλου Καλαμαράκη  και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι  υπεύθυνοι για τις απολύσεις, αφού όχι μόνο δεν κατάργησε τους μνημονιακούς νόμους όπως έλεγε, αλλά τους  διευρύνει. Πάνω σε αυτούς  τους νόμους  οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να κάνουν πάρτι σε βάρος των εργαζομένων  για ακόμα περισσότερα  κέρδη, ενώ προκαλούν ασύστολα την εργατική τάξη. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες ζουν μέσα στην χλιδή από τον ιδρώτα των εργαζομένων και το δημόσιο χρήμα που τους παρέχονταν από τις προηγούμενες   κυβερνήσεις τους και,  αυτό συνεχίζεται  με την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενώ τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο  τους  οδηγούν στα συσσίτια, στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, την οποία βάφτισαν ανθρωπιστική κρίση, και όχι καπιταλιστική  κρίση, για να θολώνουν τα νερά πιστεύοντας ότι  με τον τρόπο αυτόν θα κρύψουν  τη σαπίλα του συστήματος .
Το Συνδικάτο  Ιδιωτικών υπαλλήλων  καλεί  τα συνδικάτα  στον ιδιωτικό και δημόσιο  τομέα να βγουν με ανακοινώσεις ενάντια στις απολύσεις, στην καταπίεση και τη βαρβαρότητα που οικοδομούν κυβέρνηση  και  Ε.Ε. Να  απαιτήσουμε όλοι μαζί, να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην επιχείρηση Κάλας. Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σας  καλεί  να συντονίσουμε τον αγώνα μας  για να γυρίσουν πίσω οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους και να μην  επιτρέψουμε  αυτήν την αθλιότητα, να συνεχίζεται και εμείς να είμαστε  απλοί  παρατηρητές των όσων συμβαίνουν .

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ  “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”