Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Λήξη εγγραφών Οlympus Μarathon 2015 για κατοίκους Ελλάδας

12ος Olympus Marathon 2015
26-28 Ιουνίου 2015

O Olympus Marathon αποτελεί το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στον χώρο του ορεινού
τρεξίματος στην Ελλάδα αλλά και ένα διεθνές αθλητικό γεγονός όπως πιστοποιούν οι 104 συμμετοχές από 28 χώρες.


Ο Olympus Marathon έχει συνδέσει το όνομά του με το παγκοσμίου φήμης μυθικό βουνό αλλά και την αρχαία λατρευτική πόλη του Δίου, εφόσον ο αγώνας ξεκινά από μηδενικό υψόμετρο στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ακολουθεί τα μονοπάτια του Ορλιά με τους υπέροχης ομορφιάς καταρράκτες, διασχίζει τον Εθνικό δρυμό φτάνοντας σε υψόμετρο 2.780 μ. στη βάση του «θρόνου του Δία» και του «Μύτικα»,  κατεβαίνει σε παράλληλη πορεία με το φημισμένο φαράγγι του Ενιπέα και ολοκληρώνεται μετά από 44 χμ. και 3.200 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς  περνώντας από το ιστορικό κέντρο του Λιτοχώρου  καταλήγοντας στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου.



Ο αριθμός συμμετεχόντων στη γραμμή της εκκίνησης, που το 2004 έφτανε τους 115, στην 11η διοργάνωση ανήλθε στους 557 εκ των οποίων οι 104 από το εξωτερικό, δείχνει τη σταθερά αυξανόμενη προτίμηση Ελλήνων και ξένων  αθλητών στον  αγώνα. Η αυξανόμενη αυτή προτίμηση εκπορεύεται τόσο από το ισχυρό brand name του βουνού των θεών και την πρόκληση να το «κατακτήσουν» υπερβάλλοντας σε δυνάμεις και αντοχή και ξεπερνώντας τον εαυτό τους όσο και από την αρτιότητα της διοργάνωσης σε επίπεδο ασφάλειας σχεδιασμού αλλά και προσφοράς παράλληλων εκδηλώσεων προς τους συνοδούς και επισκέπτες κατά τη διάρκεια του τριημέρου.
 Σημαντικής αναγνώρισης έχουν τύχει οι  Olympus Kids και Olympus junior,αγώνες που απευθύνονται σε παιδιά  από 6 έως 12 ετών φτάνοντας σε συμμετοχές στα 320 αγόρια και κορίτσια και διεξάγονται το απόγευμα της παραμονής  του ΟΜ.


Φέτος ο ΟΜ διεξάγεται στις 28 Ιουνίου 2015 και φιλοδοξεί να αποτελέσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Στις 597 διαμορφώθηκαν οι συμμετοχές των Ελλήνων και Ελληνίδων αθλητών-αθλητριών  στον Olympus Marathon 2015 μετά τη λήξη των εγγραφών στις 28 Φεβρουαρίου 2015 εκ των οποίων οι 42 είναι γυναίκες.
Οι εγγραφές για τους ξένους αθλητές έχουν ανέλθει  στις  54 από 17 χώρες μέχρι στιγμής καθώς συνεχίζονται  έως και τις 15 Μαΐου 2015.
Η διοργάνωση  εύχεται στις Ελληνίδες και  Έλληνες αθλητές  καλή πορεία προς το στόχο τους και δεσμεύεται να επεξεργαστεί κάθε λεπτομέρεια, ώστε οι αθλητές να απολαύσουν ένα αγώνα με υψηλό επίπεδο σχεδιασμού,  παροχών και υλοποίησης.

Η Οργανωτική Επιτροπή