Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Οι φοιτητές Πληροφορικής του Mediterranean College στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τις εγκαταστάσεις του Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ επισκέφθηκαν οι φοιτητές της Σχολής
Πληροφορικής του Mediterranean CollegeΘεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Employability Week.
Τους φοιτητές υποδέχτηκε στο χώρο ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος κ. Κορδάς Κωνσταντίνος. Υπό την ευγενή καθοδήγησή του, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ερευνητικές δραστηριότητες της ομάδος Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του ΑΠΘ στο Πείραμα ATLAS, στο CERN, καθώς η εν λόγω ερευνητική ομάδα έχει κατασκευάσει και ελέγξει μέρος του Φασματομέτρου Μιονίων του πειράματος στο Μεγάλο Συγκρουστήρα Αδρονίων (Large Hadron Collider - LHC).
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένο λογισμικό για τη μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ στοιχειωδών σωματιδίων, να εισαχθούν σε προηγμένες τεχνικές και αλγορίθμους Επιλογής και Ανάλυσης (Trigger and Data Acquisition) του τεραστίου όγκου δεδομένων που προκύπτει από τα σχετικά πειράματα και να δουν από κοντά πειραματικές διατάξεις σχετικές με τον έλεγχο λειτουργίας των ανιχνευτών με κοσμική ακτινοβολία.
Το Mediterranean College, με συνέπεια και προσήλωση στο έργο που έχει αναλάβει απέναντι στους φοιτητές του, διοργανώνει εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει και την παροχή πραγματικών εμπειριών, για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους.