Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις επιφύλαξε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στην αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κατά την επίσκεψη

της που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015.
Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα που απέκτησε το Φεστιβάλ Ολύμπου ως κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Βόρειας Ελλάδας με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία .
Αποτελεί ένα λαμπερό απόκτημα της Πιερικής κοινωνίας που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την εθελοντική προσφορά και το αμείωτο πάθος των Πιεριέων.
Για τους λόγους αυτούς ο Δήμος Κατερίνης θα σταθεί συμπαραστάτης στις προσπάθειες που καταβάλει η διοίκηση του Φεστιβάλ για την συνέχιση της λειτουργίας του , στην δύσκολη οικονομική συγκυρία και ζήτησε από την αντιπροσωπεία να προτείνει τα πεδία συνεργασίας.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί με ιδιαίτερη συγκίνηση στα χρόνια της ίδρυσης του Φεστιβάλ, που συμμετείχε ενεργά ως ιδρυτικό μέλος.
Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο ο Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος για τη θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στη συνέχεια στον μέχρι τώρα σχεδιασμό του προγράμματος των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ , στις προσπάθειες που έγιναν για την οικονομική υποστήριξη και στα πιθανά πεδία συνεργασίας με τον Δήμο Κατερίνης .
Αναφέρθηκε επίσης και στο θετικό ρόλο του κ. Χιονίδη που ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πιερίας φρόντιζε για την σταθερή χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Προτάσεις για τα θέματα συνεργασίας με τον δήμο έκαναν ο Νικόλαος Πασχαλούδης υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων , ο Αθανάσιος Τσιαμπέρας μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής , η Ζαφείρω Κουσιοπούλου έφορος οργάνωσης εκδηλώσεων και η Χάϊδω Παπαχατζή έφορος διεθνών σχέσεων.
Στην συζήτηση συμμετείχαν από πλευράς δήμου ο Τάκης Λεμονόπουλος αναπληρωτής Δημάρχου, η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και υπεύθυνη εκδηλώσεων Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου και ο Βαλάντης Θεοδώρου γενικός γραμματέας του Δήμου Κατερίνης.
Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Χιονίδης δήλωσε ο Δήμος θα αναλάβει τις δαπάνες σχεδιασμού και εκτύπωσης του καλλιτεχνικού προγράμματος του 44ου Φεστιβάλ και θα στηρίξει την οργάνωση του διήμερου Φεστιβάλ τζαζ το οποίο στην πορεία θα μπορέσει να μετεξελιχτεί σε πανελλήνιο και διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός .
Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Κατερίνης ο Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. δήλωσε ότι το φετινό φεστιβάλ θα φέρει και την σφραγίδα του Δήμου Κατερίνης.