Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Δ.Σ. του Ορ.Φε.Ο. για τη συνδιοργάνωση του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Σοφία Μαυρίδου: “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει και πάντα θα στηρίζει το Φεστιβάλ Ολύμπου. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή, όχι μόνο η στήριξη και η αρωγή
μας προς τον Ορ.Φε.Ο.,αλλά και η συνδιοργάνωσή του Φεστιβάλ. Θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό της Πιερίας και αποδεικνύουν περίτρανα τις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής μας να διοργανώνει τέτοιου βεληνεκούς πολιτιστικά δρώμενα”.

            Το πρωί της Δευτέρας, 27 Απριλίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το Δ. Σ. του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Ορ.Φε.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος, τα μέλη του Δ.Σ., Απόστολος Τζόβας, Περικλής Χατζηγιάννης και Ζαφείρω Κουσιοπούλου, καθώς επίσης και το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Νίκος Γραίκος.
            Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η συνδιοργάνωση Π.Ε. Πιερίας και Ορ.Φε.Ο. του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου που θα λάβει χώρα φέτος το καλοκαίρι. Η κα Μαυρίδου τόνισε τον καταλυτικό ρόλο του Φεστιβάλ στην προβολή της Πιερίας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι “ο θεσμός αυτός αποτελεί τη ναυαρχίδα της πολιτιστικής προβολής της περιοχής μας, καθιστώντας γνωστό τον τόπο μας στο ευρύ κοινό προσελκύοντας επισκέπτες, οι οποίοι μαγεύονται όχι μόνο από τη φυσική ομορφιά της Πιερίας, αλλά και από τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι”.
            Ο πρόεδρος του Ορ.Φε.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Φεστιβάλ Ολύμπου διότι, “ο θεσμός αυτός πρέπει να κρατηθεί ζωντανός, ακόμα κι αν διανύουμε μία περίοδο με ιδιαίτερες δυσκολίες. Είναι ένας θεσμός που κρατάει όλα αυτά τα χρόνια χάρη στην αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων για την προβολή του τόσο σπουδαίου πολιτισμού της Πιερίας μας”.

            Η κα Μαυρίδου και το Δ.Σ. του Ορ.Φε.Ο. δεσμεύτηκαν για μία άψογη συνεργασία σε ό, τι αφορά στη συνδιοργάνωση του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς ο στόχος τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας όσο και του Ορ.Φε.Ο. είναι κοινός και αυτός είναι η καλύτερη δυνατή προβολή του τόπου μας και η παροχή υψηλής ποιότητας πολιτιστικών θεαμάτων και δρωμένων στους Πιεριείς, αλλά και τους επισκέπτες της Πιερίας.