Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη

Σε δυο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις, σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος
Τζιτζικώστας, στην προσπάθεια προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε στο Greek Deluxe Travel Roadshow, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στο Ελληνοτουρκικό Workshop Τουρισμού, στη Σμύρνη. Και στις δυο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού, αλλά και να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς, στην προσπάθεια αύξησης του τουριστικού ρεύματος εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.
Η πρωτοβουλία του Greek Deluxe Travel Roadshow έχει ως στόχο, τόσο την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής ικανότητας προς τη χώρα μας από πολλά υποσχόμενες αγορές τουρισμού πολυτελείας, όσο και τη δημιουργία νέων αποδοτικών συνεργασιών για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Ο κ. Τζιτζικώστας στο πλαίσιο προβολής ελληνικών προορισμών τουρισμού πολυτελείας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ποιοτικά αναβαθμισμένες τουριστικές υπηρεσίες που παρέχονται στην Κεντρική Μακεδονία και μπορούν να ικανοποιήσουν και τα υψηλά βαλάντια.


«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του τουρισμού, που αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ανάπτυξη της περιοχής μας, με την αδιάλειπτη παρουσία της στις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες υποδοχής τουριστών υψηλών απαιτήσεων και βαλαντίου, που υπάρχουν στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσίασα επίσης το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τις υψηλών προδιαγραφών τουριστικές υπηρεσίες που παρέχουμε στην περιοχή μας, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά θέλγητρα για τους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων. Με την παρουσία μας στο Greek Deluxe Travel Roadshow στην Κωνσταντινούπολη, είχαμε την ευκαιρία να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, η οποία διαθέτει τις υποδομές και την ποιότητα των υπηρεσιών για να διεκδικήσει με αξιώσεις μερίδιο από την παγκόσμια αγορά του τουρισμού υψηλής κατά κεφαλήν δαπάνης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Μάλιστα, στο περιθώριο της εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παραχώρησε συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων και στο δίκτυο Bloomberg.
Στο Greek Deluxe Travel Roadshow στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ η εκδήλωση καλύφθηκε από δεκάδες δημοσιογράφους και γνώρισε πολύ μεγάλη προβολή στα μεγαλύτερα τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ, με σειρά καταχωρήσεων να αναφέρονται στη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνδιοργανωτής του Greek Deluxe Travel Roadshow ήταν η Turkish Airlines, η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Marketing Greece, ενώ ομιλητής ήταν και ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης.


Στη Σμύρνη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στο Turkish –Greek Tourism Workshop, που συνδιοργάνωσαν η ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία με την Tursab, την Ένωση Τούρκων Τουριστικών Πρακτόρων.
Ο κ. Τζιτζικώστας είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Εφέσου/Σμύρνης Ayhan Boyaci, τον Δήμαρχο Σμύρνης Aziz Kocaoglu και τον Δήμαρχο Εφέσου DrDahi Zeynel Bakici, με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας, ώστε να ενισχυθεί εν όψει της έναρξης της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου η διασύνδεση ανάμεσα στις δυο περιοχές, με αμοιβαίο όφελος.


Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας«οι προσωπικές συναντήσεις που είχα με τους αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς στη Σμύρνη έρχονται σε συνέχεια των προσπαθειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες από την Τουρκία. Είμαστε αισιόδοξοι για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική χώρα, καθώς ενισχύονται σημαντικά οι συνδέσεις της Θεσσαλονίκης προς τα μεγάλα τουρκικά αστικά κέντρα. Ήδη έχουμε καθημερινή αεροπορική σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, ενώ από τον ερχόμενο Ιούνιο αρχίζουν και οι απευθείας πτήσεις της Astra Airlines, τρεις φορές την εβδομάδα μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης και επίσης αναμένουμε σύντομα την έναρξη και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δυο πόλεων».