Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τώρα μας ρωτούν «τι γίνεται παρακάτω;»!

03/04/2015

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ένα πραγματικό χάος μοιάζει να χωρίζει την προεκλογική περίοδο από το σήμερα.
Έχουν περάσει μόλις δυο μήνες και όμως μοιάζει σα να πέρασαν αιώνες.
Τότε, όποιος τολμούσε να προφέρει τη φράση «πιστωτικό γεγονός» ήταν καταστροφολόγος, κινδυνολόγος, υπερβολικός.
Όποιος τολμούσε να προβλέψει ότι η χώρα θα βρισκόταν σε χρηματοδοτική και πιστωτική ασφυξία αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να εφαρμόσει το σχέδιό του, γινόταν αντικείμενο λοιδορίας, δεχόταν επιθέσεις, περίπου καταγγελλόταν για εθνική προδοσία.
Όποιος τολμούσε να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έθετε σε κίνδυνο τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, αντιμετωπιζόταν ως προπαγανδιστής του αισχίστου είδους, κινούμενος αποκλειστικά από μικροκομματικές προθέσεις.
Και όμως. Σήμερα, μόλις δυο μήνες μετά, τα περί μη καταβολής των δανείων, πιστωτικού γεγονότος και ευρώ αποτελούν ψωμοτύρι.
Την πρωταπριλιά – και δυστυχώς δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο – δύο υπουργοί της κυβέρνησης, μιλώντας μάλιστα σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έθεσαν τα θέματα ωμά.
Όπως τα είχαν προβλέψει οι «καταστροφολόγοι», αυτοί που επένδυσαν στη «στρατηγική του φόβου», τα όργανα της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Έχουμε και λέμε:Π. Σκουρλέτης στην εφημερίδα «Ντι Τσάιτ»: «Θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που λέγεται Ευρώπη, αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε. Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επομένων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα».
Ν. Βούτσης στο «Ντερ Σπήγκελ»: «Εάν ως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα μισθούς και συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση, διότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ. Αυτό όμως πρέπει να γίνει ύστερα από συμφωνία ότι δεν θα σημειωθεί πιστωτικό γεγονός». (σ.σ. συγγνώμη, εννοεί συμφωνία όπως αυτή που δεν έκανε η Αργεντινή;) Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε επίσης ότι τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου. Και είπε επίσης ότι… Ρωσία και Κίνα, από τον Ιούνιο και μετά, αναμένεται να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι ενός νέου ελληνικού Σχεδίου Α!
Δηλαδή, είχαμε το Σχέδιο Α και τώρα (στο πλαίσιο των γνωστών βαφτισιών) έχουμε το… Νέο Σχέδιο Α!
Το ίδιο βράδυ, στο Μέγκα, ο κ. Σκουρλέτης, αφού είπε τα γνωστά περί παραποίησης της δήλωσής του, διερωτήθηκε, επιβεβαιώνοντας τα όσα διέψευδε ότι είπε: «Το ΔΝΤ θα πληρωθεί, αλλά παρακάτω τι γίνεται; Μετά τον Απρίλιο τι γίνεται;».
Προφανώς είχε στο μεταξύ πληροφορηθεί τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σύμφωνα με την οποία στις 9 Απριλίου δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθεί το ΔΝΤ.
Αλλά συνέχιζε να απορεί και να ρωτά εμάς «τι γίνεται παρακάτω;».
Κάνοντας πως ξεχνά ότι ο αρχηγός του, ο ίδιος και όλοι οι υπόλοιποι προεκλογικά δήλωναν απόλυτα βέβαιοι για το «παρακάτω».
Τώρα, ρωτούν εμάς! Μόνο που η μόνη απάντηση που μπορεί να λάβουν είναι πολύ οδυνηρή!
Το ίδιο εκείνο βράδυ της πρωταπριλιάς – και αφού η εισβολή στη Βουλή των αντιεξουσιαστών είχε βαφτιστεί… «αντικανονική είσοδος» - η πρόεδρος κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε λύση και στο θέμα του ευρώ.
«Ποτέ δεν ήταν θέση του ΣΥΡΙΖΑ το πάση θυσία στο ευρώ», είπε. «Δεν θα θυσιάσουμε ούτε έναν άνθρωπο για το ευρώ. Κανείς δεν εκβιάζει τον λαό για το ευρώ»!
Σωστά. Διότι εκτός ευρώ θα θυσιαστούν όλοι!
Σωστά. Διότι σε όλες τις Πολιτικές Αποφάσεις του κόμματος επαναλαμβανόταν σταθερά το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ».
Αλλά όταν προειδοποιούσαμε, μας έλεγαν «ελάτε καλέ, δεν θα τα κάνουν αυτά που λένε»!
Μόνο που πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν…

http://www.elzoni.gr/