Σάββατο 18 Απριλίου 2015

“Έντιμος συμβιβασμός” ή άτιμη… συμφωνία;

Δια χειρός Αλιθέρση
Αν η επικείμενη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και “εταίρων” γίνεται επιπλέον δεκτή από το ΣΕΒ, από τους τραπεζίτες, απ’ τους μεγαλοεργολάβους, απ’ όλους όσοι
εποφθαλμιούν να βάλουν στο χέρι και στην υπόλοιπη δημόσια περιουσία, αλλά και τη μικρή ιδιωτική, απ’ όλους αυτούς που πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι την… “κρίση”, αν ψηφίζεται στη βουλή από τους βουλευτές όλων των κομμάτων που έχουν θεοποιήσει ΕΕ και Ευρώ, τότε σίγουρα μια τέτοια συμφωνία όχι μόνο δεν θα είναι προς το συμφέρον αυτών που ήλπισαν, αλλά θα συμβάλει στην, με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς, εξαθλίωσή τους!
Τότε, θα συνεχιστεί το μεγάλο φαγοπότι από τους ίδιους κι εμείς θα κληθούμε απλώς να επιτελέσουμε το… πατριωτικό μας καθήκον!
Arthrografia alithersis entimos symb2“Το καθήκον της κυβέρνησής μας είναι να δεχτεί το πολιτικό κόστος μερικών δύσκολων αποφάσεων, που είναι αναγκαίες, για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων εταίρων μας”, δηλώνει ο Υπουργός των Οικονομικών Βαρουφάκης κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ.
Σε “προωθητική σύνθεση των διαφωνιών”(!), σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Ρόιτερς, μετατρέπονται οι… κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για μια σειρά θέματα, σε εργασιακά, ασφαλιστικό, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις κλπ.
Ενώ την ίδια στιγμή, για τρίτη φορά, επιχειρείται, εξ… “αριστερών” τώρα, η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων. Ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Μάρδας, ανοίγει τις πόρτες για την υποχρεωτική δέσμευση της διαθέσιμης ρευστότητας των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να πληρωθούν οι δόσεις στους δανειστές - τοκογλύφους και να ανοίξει δρόμος για τη… “συμφωνία”.
Η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, ως γνωστόν, ξεκίνησε επί εποχής Σημίτη, μέσω του Χρηματιστηρίου, με τη συνέχεια να δίνεται από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με το λεγόμενο RSI (κούρεμα). Με αποτέλεσμα τη… “νόμιμη” κλοπή δεκάδων δις ευρώ των εισφορών από τον ιδρώτα των εργαζόμενων, για να καταλήξουν και τότε, όπως και σήμερα, στις ίδιες τσέπες!
Αν βέβαια ισχύσουν όλα τα παραπάνω, τότε αποδεικνύεται ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε η λαϊκή βούληση ούτε το λαϊκό συμφέρον, παρά μόνο η εύνοια των υψηλών τους αφεντικών!
Όσο για τον “έντιμο συμβιβασμό” της κυβέρνησης που συστηματικά μας ετοιμάζουν και τον εφησυχασμό αλλά και το φόβο που καλλιεργούν, ώστε εμείς αδιαμαρτύρητα να τον δεχτούμε, ας είμαστε έτοιμοι να περιμένουμε και να αντιμετωπίσουμε έναν “άτιμο συμβιβασμό” ή καλύτερα μια άτιμη για μας “συμφωνία”!

http://faretra.info