Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ευνοϊκή Ρύθμιση Οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης

Α   Ν    Α    Κ    Ο   Ι   Ν   Ω   Σ   Η
 Από το Δήμο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι:

    Σε εφαρμογή του Ν.4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», παρέχετε η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών έως 26/05/2015 συµπεριλαµβανοµένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήµα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύµφωνα µε το ν. 1337/1983.
Πιο συγκεκριμένα η παραπάνω οφειλές  προς το Δήμο μας δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται μετά από επιλογή του οφειλέτη , με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα είκοσι (20) ευρώ. Αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απαλλαγή από προσαυξήσεις, με ανώτατο όριο απαλλαγής σε ποσοστό 100% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής και με κατώτατο όριο σε ποσοστό 30% σε περίπτωση επιλογής καταβολής της οφειλής σε 91-100 δόσεις.
Οι απαλλαγές, υπολογίζονται επί των προσαυξήσεων και τόκων, όπως έχουν διαμορφωθεί την ημερομηνία της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Βασικές συνολικές οφειλές μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης του παρόντος άρθρου, από την υπαγωγή τους στη ρύθμιση, δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Βασικές συνολικές οφειλές άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης του παρόντος άρθρου, αντί των κατά Κ.Ε.Δ.Ε. και κατά Κ.Φ.Δ. τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, από την υπαγωγή σε ρύθμιση, επιβαρύνονται με τόκο που ανέρχεται σε τρεις εκατοστιαίες μονάδες (3%) ετησίως.
Στην εν λόγω ρύθμιση δύνανται τέλος να υπαχθούν, μετά από επιλογή του οφειλέτη, και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 οφειλές που είτε  τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου ,είτε έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι  26/5/2015
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να αξιοποιήσουν την  ευνοϊκή ρύθμιση και να τακτοποιήσουν οριστικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο Κατερίνης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης: 2351350422-2351350521-2351350443.

                                                                                          Κατερίνη    20/04/2015
                                                               
                                                                     Ο ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ                           
                                                                                           ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                    
                                                                                         

                                                                                             ΚΙΤΙΞΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                           



Σας ενημερώνουμε ως προς τον νόμο 4321/2015, «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας»  ότι, υπάγονται επίσης το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26/5/2015 προς τους Ο.Τ.Α. α΄και β΄ βαθμού συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή την μετατροπή εισφοράς σε γη των προς ένταξη ιδιοκτησιών σύμφωνα με τον Ν. 1337/83 και δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε 100μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη καταβολή 20€. Για τις οφειλές αυτές η αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ.