Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου  Πύδνας - Κολινδρού  προς το   Ευρωπαϊκό  Δίκτυο  Αγροτικών Δήμων  (Charter of European Rural Communities)

Η ένωση των αγροτικών δήμων , χαρακτηρίζεται από ένα κοινό όραμα για πολιτισμό, αποτελεί μια ιδέα που ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους, προάγοντας και προασπίζοντας τις κοινές τους αξίες: την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Ισότητα, το Κράτος Δικαίου και το Σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην κοινή  πορεία μας κληθήκαμε  να αντιμετωπίσουμε  πολύ σοβαρές προκλήσεις όπως: Η κλιματική αλλαγή, η ανεργία και η απασχόληση, ο γηράσκων πληθυσμός, η μετανάστευση, η ανταγωνιστικότητα, η ενέργεια και ιδιαίτερα σήμερα : η οικονομική κρίση που βιώνεται πολύ δύσκολα σε αδύναμες οικονομίες.
O ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ κρίσιμος.
Κάθε Τοπικό Σχέδιο για  Ανάπτυξη αποτελεί συμβολή στην επίτευξη των κοινών στόχων που έχουμε με την Περιφέρεια, με το κράτος και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η  πολιτική μας θέση  σαφώς και έχει ευρωπαϊκή διάσταση, ως ένας υπαρκτός  σύγχρονος οργανισμός αυτοδιοίκησης που καλείται να αντεπεξέλθει και να δημιουργήσει προοπτικές για μια πολυπολιτισμική – πλούσια κοινωνία στην οποία επενδύουμε με σκοπό την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία της.
Στα 27 χρόνια αφότου προσχώρησε ο πρώην Δήμος Κολινδρού  στην Ένωση των Αγροτικών Δήμων και πραγματικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, έχουμε ανάγκη – και είναι ευχή μας – να μη χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στο κοινό όραμα που προϋποθέτει συνεργασία  στο σχεδιασμό πολιτικών και κοινή προσπάθεια για την εφαρμογή τους.
Είναι επίσης ευχή μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπερβεί τις δυσκολίες, να καταστεί πραγματικά ικανή να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις και να καταγράψει νέα, πιο σταθερά βήματα για την πρόοδο και την ανάπτυξη των κρατών και των πολιτών της.


Το σημερινό link  της ιστοσελίδας του δικτύου είναι :  http://www.europeancharter.eu//Map.htm