Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Συνελήφθη ζευγάρι ημεδαπών που διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Πουλούσαν ποσότητες ηρωίνης σε τοξικοεξαρτημένους με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά ή/και κοσμήματα

Επιπλέον συνελήφθη μία 28χρονη και ένας 53χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 14 άτομα
Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους εντοπίστηκαν ποσότητες ηρωίνης, χρηματικά ποσά και πλήθος κοσμημάτων
Η συστηματική και πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 40 (άνδρας) και 48 (γυναίκα) ετών, που διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης σε τοξικοεξαρτημένους, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.
Επιπλέον συνελήφθη ακόμη μία 28χρονη και ένας 53χρονος, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα 14 άτομα, ηλικίας από 26 έως 49 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι ημεδαπών, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, προμήθευαν συστηματικά, με μικροποσότητες ηρωίνης, διάφορους τοξικοεξαρτημένους σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, λαμβάνοντας χρηματικά ποσά ή/και κοσμήματα.
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, συνελήφθη αρχικά η 28χρονη αλλοδαπή, καθώς νωρίτερα είχε προμηθευτεί από το σπίτι του ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη, μικροποσότητα ηρωίνης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μικροποσότητα ηρωίνης,
  • ναρκωτικά δισκία,
  • πλήθος κοσμημάτων,
  • ένα σπαθί και
  • κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα ιδιοκτησίας του 40χρονου, ως μέσο που χρησιμοποιούνταν για την εμπορία ναρκωτικών.
Σε ταυτόχρονη έρευνα που έγινε στην οικία του 53χρονου στην Κατερίνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι προμήθευαν με μικροποσότητες ηρωίνης συνολικά 14 άτομα σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.