Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

"Επιτροπή «ψεύδους» δημόσιου χρέους" γράφει ο Γιώργος Μπάκος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πιερίας

Επιτροπή «ψεύδους» δημόσιου χρέους

γράφει ο Γιώργος Μπάκος *

Η αλήθεια είναι ότι από τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου και μετά δεν προλαβαίνουμε
να πλήξουμε. Οι κυβιστήσεις της κυβέρνησης, οι αλλαγές στόχων, η διγλωσσία και ο πόλεμος δηλώσεων μελών της κυβέρνησης είναι ακατάπαυστος και αν παρατηρούσαμε τα τεκταινόμενα σαν πολίτες μιας άλλης χώρας ίσως να τα βρίσκαμε φαιδρά και διασκεδαστικά. Είμαστε όμως Έλληνες πολίτες και δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε και να προβληματιζόμαστε από τους διαρκείς ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης.
Ένα από τα βασικά συνθήματα της προεκλογικής περιόδου για τον Σύριζα ήταν η διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους. Βέβαια το προεκλογικό αυτό σύνθημα γρήγορα εγκαταλείφθηκε μετεκλογικά λόγω της αναγκαστικής στροφής στο ρεαλισμό που πραγματοποίησε η κυβέρνηση. Ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών, κύριος Βαρουφάκης, δηλώνει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει πλήρως τα δάνεια που έχει λάβει και πως διαπραγματεύεται για μία νέα βιώσιμη λύση. Δυστυχώς βέβαια ο κύριος Βαρουφάκης παρέλειψε να ρωτήσει την πρόεδρο της Βουλής, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία χαράσσει από ότι φαίνεται τον δικό της πολιτικό δρόμο.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου προχώρησε στη θεσμοθέτηση της “επιτροπής αλήθειας δημοσίου χρέους” και δημιούργησε μάλιστα δύο διαφημιστικά σποτάκια για την προαναφερθείσα επιτροπή καθαρά κομματικού, μικροπολιτικού χαρακτήρα με αριστερίστικη αισθητική τα οποία ξεκινούν και τελειώνουν με το λογότυπο της Βουλής των Ελλήνων. Αλήθεια από πού κι ως πού νομιμοποιείται η κα Κωνσταντοπούλου να χρησιμοποιεί το θεσμικό της αξίωμα προκειμένου να  προωθήσει προσωπικές και κομματικές της θέσεις; Πώς είναι δυνατόν ένα σποτάκι “προεκλογικού” χαρακτήρα και υφής να “βγαίνει στον αέρα” με το λογότυπο της Βουλής των Ελλήνων, ενός οργάνου δηλαδή που συνθέτει τις απόψεις όλων των βουλευτών, όλων των κομμάτων; Στο τελευταίο μάλιστα σποτάκι η κα Κωνσταντοπούλου παρουσιάζεται με κινηματογραφικά πλάνα και “γωνίες” ως κάτι ανάμεσα σε Martin Luther King και Nelson Mandela. Είναι απόλυτα σαφές ότι η ναρκισσιστική διαταραχή η οποία κατατρέχει την κα Κωνσταντοπούλου είναι πλέον εκτός ελέγχου.
Για να μπούμε όμως στην ουσία της υπόθεσης, αυτό που κυρίως προβληματίζει είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιείται στα δύο αυτά σποτάκια. “Έλεγξε το, Διάγραψε το”. Καθίσταται λοιπόν απόλυτα σαφές ότι δε μιλάμε για μια επιτροπή “αλήθειας” όπως την ονόμασε η κα Κωνσταντοπούλου, αλλά για μία επιτροπή που πραγματοποιεί εντεταλμένη υπηρεσία! Ο λόγος δημιουργίας μιας επιτροπής είναι να διερευνήσει τι έχει συμβεί και να φτάσει σε ένα πόρισμα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το πόρισμα είναι έτοιμο και η επιτροπή ουσιαστικά καλείται να νομιμοποιήσει τις απόψεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου, να βαφτίσει δηλαδή το χρέος παράνομο! “Όταν δε με βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια” φαίνεται να σκέφτεται η Πρόεδρος της Βουλής, γεγονός που διαφαίνεται από κάθε της δήλωση. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, κύριο Βαρουφάκη, το χρέος της Ελλάδας είναι καθόλα νόμιμο όπως δήλωσε σε απάντηση του προς την κα Κωνσταντοπούλου εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η διγλωσσία της κυβέρνησης. Οφείλει ο πρωθυπουργός να ελέγξει τα στελέχη του και να τηρήσει μια ενιαία γραμμή ως προς το ζήτημα του χρέους και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας. Προπαγανδιστικές και μικροκομματικές κινήσεις όπως οι παραπάνω απλά βλάπτουν τις ευρωπαϊκές σχέσεις και τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας μας. Οφείλουν τέλος να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι δεν είναι πια στην αντιπολίτευση και πρέπει να φερθούν σαν κυβερνώντες. Ο ελληνικός λαός άλλωστε ως τέτοιους θα τους κρίνει.


*Μπάκος Γιώργος
Φοιτητής Πολυτεχνικής ΑΠΘ,

Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πιερίας.