Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Με αναστάσιμη λαμπρότητα και πασχαλινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ανάσταση του Χριστού στην Πιερία.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Πριν την τελετή της Αναστάσεως, ο Δήμαρχος της πόλης Σάββας Χιονίδης, ακολουθώντας πολυετή παράδοση, μετέφερε από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης το Άγιο Φως και το παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο υπό τους παιάνες της Φιλαρμωνικής του Δήμου και τις κωδωνοκρουσίες.
Στη συνέχεια εντός του ιερού βήματος, ο Σεβασμιώτατος μετέδωσε το Άγιο Φως στους εκπροσώπους των Ενοριών, που έσπευσαν να το παραλάβουν.
Στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας εψάλη το Χριστός Ανέστη, με την παρουσία των τοπικών Αρχών και χιλιάδν πιστών, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Να σημειωθεί ότι συμμετείχαν και δύο γκρουπ τουριστών από τη Ρουμανία.
Στη συνέχεια εντός του Ιερού Καθεδρικού Ναού τελέστηκαν ο Όρθρος του Πάσχα και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.
Στο Πασχαλινό του Μήνυμα ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Το Πάθος και η Ανάσταση του Κυρίου μας καλεί σε μεταστροφή. Καλούμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε και να δεχθούμε στη ζωή μας το θέλημα του Θεού. Μόνον τότε η Ανάσταση του Χριστου γίνεται προσωπική ανάσταση. Γίνεται ανάσταση του καθενός και πνευματική ανάταση της ζωής μας».
Και ο Σεβασμιώτατος συνέχισε: «Καλούμαστε και εφέτος να σπάσουμε την πέτρινη καρδιά μας, όπως αποκυλίστηκε ο λίθος από τον τάφο του Χριστού. Να δεχθούμε τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος στην καθημερινότητά μας. Να ενισχύσουμε την πίστη μας στον Αναστάντα Κύριο. Να νικήσουμε την αδιαφορία προς τον πλησίον μας».