Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΕΝΤΡΩΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

 Την Κυριακή 26 Απριλίου η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της διπλής επετείου του Ιερού Ναού Παντανάσσης Κατερίνης.


Ο Ιερός Ναός εόρτασε την ημέρα αυτή την επέτειο 60 ετών από τη θεμελίωσή του και 50 ετών από τα εγκαίνια. Την ίδια ημέρα εγκαινιάστηκε και η ενοριακή αίθουσα.

Να σημειωθεί ότι στην Ενορία Παντανάσσης Κατερίνης κατοικούν οι απόγονοι των κατοίκων του χωριού Καταύγιο Κοζάνης, που μετεγκαταστάθηκαν ομαδικά στην Κατερίνη, μετά την πυρπόληση του χωριού τους από τους Γερμανούς, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και ο οικείος Αρχιερέας Κίτρους κ. Γεώργιος.
Μετά τις λατρευτικές εκδηλώσεις οι Αρχιερείς, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιο Λιακόπουλο, μετέβησαν στο παρακείμενο κτίριο της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών.

Κατά τον χρόνο της επίσκεψης βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη επιμορφωτικό πρόγραμμα ρομποτικής για τα παιδιά μελών της Ένωσης. Στα σχέδια του συλλόγου είναι η δημιουργία ομάδας ρομποτικής με σκοπό τη συμμετοχή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό της LEGO την επόμενη χρονιά.

Οι παριστάμενοι ενήλικες εντυπωσιάστηκαν από τις τεχνολογικές γνώσεις των παιδιών, ενώ οι παριστάμενοι Αρχιερείς τόνισαν ότι ο άνθρωπος, ως δημιούργημα του Θεού, υπερέχει κάθε ανθρώπινου δημιουργήματος.