Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ  ΚΑΙ  Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

 Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ψευδώς διαφημίζει το ‘τέρμα’ η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η ΔΕΗ αύξησε το ρεύμα στη λαϊκή οικογένεια, η οποία    αδυνατεί να πληρώσει τους  φουσκωμένους λογαριασμούς, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση υπόσχεται  φτηνό ρεύμα στους βιομήχανους για ακόμα περισσότερα κέρδη. Το νομοσχέδιο που ψήφισε  πρόσφατα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα πυροτέχνημα για να κοροϊδέψει το λαό. Με το ένα  χέρι δίνει 3 κιλοβατώρες την ημέρα στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα  της κοινωνίας, αποτέλεσμα των  πολιτικών εντός των τειχών της Ε.Ε., και με το άλλο  χέρι τα παίρνει πίσω διπλά και τριπλά. Όπως η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έτσι και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπέρνουν τη φτώχεια για τον λαό, νέα προνόμια για το  μεγάλο κεφάλαιο. Μια ματιά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι αρκετά διδακτική για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματα του για το που οδηγούν το λαό. 88 δις έχουν 506  οικογένειες  καπιταλιστών. 4,3 δις είναι τα κέρδη τους την τριετία. 800 εκατομμύρια οι καταθέσεις στο εξωτερικό. 20 δις χρωστάνε στα ταμεία του ΙΚΑ, ενώ οι εργαζόμενοι  είχαν απώλειες 10 δις. Κι όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Ε.Ε. ψάχνουν ισοδύναμα μέτρα στον λαό, για να  πληρώσουν τα δάνεια που πήραν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτήν είναι η πραγματικότητα και η κοροϊδία πάει σύννεφο. Ο λαός πρέπει να συγκρουστεί με την πολιτική που υπηρετεί μια χούφτα μονοπώλια, μια θράκα  καπιταλιστών, που έχουν την πολιτική εξουσία στα χέρια τους και ληστεύουν τον πλούτο που παράγει. 
Το  Συνδικαλιστικό κίνημα είναι ανάγκη να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στους δυνάστες του λάου και να πάρει τον πλούτο που παράγει στα χέρια του. Το αίτημα  η  ΔΕΗ  και γενικότερα η ενεργεία να γίνει λαϊκή περιουσία για να έχει η λαϊκή οικογένεια φθηνό ρεύμα, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Ο αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, που έχουν μετατρέψει την ενεργεία από κοινωνικό αγαθό σε  πλιάτσικο των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να συνδυαστεί  με την καθημερινή μας πάλη. Απαιτούμε: Μείωση στα οικιακά  τιμολόγια  ρεύματος  κατά 50% και επιπλέον 30%  για τους ανέργους. Για όλα τα νοικοκυριά που ζουν κάτω από επίσημο όριο φτώχειας διαγραφή του 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών και άτοκη καταβολή των υπολοίπων σε 100 δόσεις. Για τις οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας να παρέχονται δωρεάν 600 KW/μήνα. Για τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας να παρέχονται δωρεάν 300 KW/μήνα. Όλα τα νοικοκυριά  κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας να απαλλαγούν από την καταβολή τελών υπέρ τρίτων. Να απαγορευτεί η διακοπή  ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.


ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-Σ.Ι.Υ.Ν.Π. -ΟΓΕ-  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  8  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΣΤΙΣ  11 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ