Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Σταχυολογώντας την πορεία του προγράμματος συνεργασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου εν όψει του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, συναντήθηκαν την Τετάρτη 22
Απριλίου 2015 στο Δημαρχείο του παρολύμπιου Δήμου, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος.
   Εξετάστηκε η εξέλιξη των όσων συμφωνήθηκαν στην προ ολίγων ημερών εθιμοτυπική επίσκεψη του κ. Δημόπουλου στα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και επαναδιατύπωσαν την κοινή θέληση των δύο πλευρών για την εύρυθμη λειτουργία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, μιας και ο κύριος όγκος των παραστάσεων υλοποιείται στη γεωγραφική ενότητα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
   Η ενίσχυση της αναγκαίας ρευματοδότησης στο κάστρο του Πλαταμώνα για τη δυνατότητα φιλοξενίας εκδηλώσεων που απαιτούν παροχή υψηλής τάσης ρεύματος σε συνδυασμό με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την προστασία του μνημείου, η ανάληψη από το τεχνικό δυναμικό του Δήμου των απαραίτητων επιδιορθωτικών παρεμβάσεων στις φθορές του αρχαίου θεάτρου του Δίου και του κέντρου Μεσογειακών ψηφιδωτών, η καθαριότητα, ο καλλωπισμός και η συντήρηση των χώρων των παραστάσεων, είναι μεταξύ των θεμάτων που  σκιαγράφησαν το περίγραμμα της συνάντησης στην οποία ήταν επίσης παρών και το μέλος της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Περικλής Χατζηγιάννης.
   Ο κ. Δημόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί από τον κ. Παπαχρήστο το υπό διαμόρφωση  πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, έτσι ώστε σε σειρά εκδηλώσεων που ετοιμάζει για το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, αυτές να μην συμπίπτουν ημερολογιακά με τις αντίστοιχες του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

   Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων για την ουσιαστική συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα του πολιτισμού και όχι μόνο.