Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Carrefour – ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες , Σε ένα εργασιακό καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης, συνεχίζουν να εργάζονται οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ Carrefour-ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ (Karipidis Bros, Θεόδωρος
Καρυπίδης). Ένα καθεστώς με εργαζόμενους  δούλους στην υπηρεσία του εργοδότη για ακόμα περισσότερα κέρδη. Ένα  μοντέλο   εργασιακών σχέσεων που επεκτείνεται σχεδόν σε όλες τις αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ, με την συμμετοχή και την ανοχή όλων των κυβερνήσεων. Ακόμα και αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο, δημιούργημα των επιχειρηματικών ομίλων, των  κυβερνήσεων τους και την Ε.Ε., δεν  το τηρούν. Έτσι  έχουμε: Υποχρεωτική προέλευση των εργαζομένων μισής ώρας νωρίτερα στη δουλειά για την προετοιμασία  του καταστήματος. Απλήρωτη κατ’ οίκον διανομή προϊόντων στους πελάτες μετά το τέλος της εργασίας τους. Υποχρεωτικές αγορές  από το  καταστήματα, και αν δεν εκτελούνται οι εντολές καραδοκεί ο πέλεκυς της απόλυσης. Το προσωπικό είναι περίπου 50% λιγότερο από αυτό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργιά των 19 καταστημάτων. Υπάρχουν εργαζόμενοι που μετακινούνται σε καταστήματα εκτός Πιερίας με αυτοκίνητο της εταιρίας χωρίς  καμία ασφάλεια με κίνδυνο της ζωή τους. Εργαζόμενοι που ξεκινούν τα χαράματα από το σπίτι τους και γυρίζουν το βράδυ χωρίς υπερωρία . Εργαζόμενοι  που εκτελούν παντός  φύσης εργασία πέραν όσων προβλέπει η Σ.Σ.Ε. π.χ ξεφόρτωμα αυτοκινήτων με βαριά προϊόντα από γυναίκες, καθαρισμός των καταστημάτων κλπ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί η καθυστέρηση   δεδουλευμένων 2 μηνών και οι οφειλές των 10ετιών δίνονται έναντι. Δεν πληρώνονται υπερωρίες, δεν δίνονται ούτε αποζημιώνονται τα ρεπό από το 2010. Γίνονται κρατήσεις από τον πενιχρό μισθό των εργαζομένων από τυχόν ταμειακά λάθη, και οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να αγοράζουν τα ληγμένα προϊόντα για να μην ζημιωθεί η εταιρία. Η επιχείρηση ζητά από τους εργαζόμενους να ανέβει ο τζίρος, βάζοντας  ταμειακούς στόχους για  κάθε κατάστημα. Η προσπάθεια για  περισσότερα κέρδη συνοδεύεται με ψυχολογική βία δια μέσου του εκφοβισμού, (πχ θα κλείσουμε), για να υποτάξει τους εργαζόμενους στον στόχο της εταιρίας.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,  Αυτό το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων  θέλουν οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και οι όμιλοι. Αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση μπορούμε να τη σταματήσουμε μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μέσα από το σωματείο, συντονίζοντας τη δράση μας με το ταξικό κίνημα. Το Σ.Υ.Ι.Ν.Π. σας καλεί σε συντονισμένο αγώνα για το σήμερα και το αύριο. Απαιτούμε να σταματήσει αυτήν η αθλιότητα της εργασιακής ζούγκλας, με εργαζόμενους ρομπότ για να μετρούν κέρδη οι εκμεταλλευτές μας. Απαιτούμε να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα, οι υπερωρίες, να προσληφθεί προσωπικό. Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνδυαστεί με την επιστροφή όλων των κλεμμένων από το 2009 μέχρι σήμερα. Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης που κάνουν πάρτι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στις πλάτες των εργαζομένων.    
Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι, να συντονίσουμε  τον αγώνα μας έχοντας οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες της Εργατικής Τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους.
      ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»

Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079