Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ MEDITERRANEAN HOTELS ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας “Green Key
απονέμεται στα τέσσερα ξενοδοχεία του Ομίλου


Σημαντική διάκριση έλαβαν τα ξενοδοχεία Mediterranean Village Hotel & Spa, Mediterranean Princess και Mediterranean Resort στην Παραλία Κατερίνης καθώς και Olympus Mediterranean στο Λιτόχωρο, του Ομίλου “Βασίλειος Λάμπρου ΑΕ”. Βραβεύτηκαν με το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας Green Key.


Το Green Key είναι ένα Διεθνές Οικολογικό Σήμα Ποιότητας (eco label) που ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας, μικρής ή μεγάλης, σε «πράσινη», στα πλαίσια Διεθνούς Προγράμματος που συντονίζεται από το Διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (F.E.E. – Foundation for the Environmental Education) που εδρεύει στην Δανία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ε.Ε.Π.Φ. - Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης”. Μιας και ο αριθμός των καταναλωτών με οικολογική συνείδηση ολοένα μεγαλώνει, γεγονός που δημιουργεί ανάγκη για προσφορά ποιοτικών, φιλικών προς το Περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών, το Πρόγραμμα υλοποιείται σε 48 χώρες παγκοσμίως και ολοένα αγκαλιάζεται και από άλλες, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον υλοποίησής του.



Τα κριτήρια που εφαρμόζονται εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει να οργανώνεται και να πραγματοποιείται για τους επισκέπτες, το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της μονάδας που βραβεύεται με το GREEN KEY, και αν είναι  δυνατόν, για την τοπική κοινωνία, μέσα στην οποία η τουριστική μονάδα λειτουργεί. Τα κριτήρια καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, την διαχείριση απορριμμάτων, την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα τροφής και ποτών, την μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.


Μετά από την ανακοίνωση βράβευσης που έγινε στις 7 Απριλίου 2015, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mediterranean Hotels Κος Βασίλης Λάμπρου, δήλωσε :
“Στα ξενοδοχεία του Ομίλου Mediterranean στην Πιερία τα τελευταία χρόνια καταβάλουμε καθημερινά όλοι μαζί, Διοίκηση και Προσωπικό, μια μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουμε σημαντικά τον αντίκτυπο των καθημερινών δραστηριοτήτων των ξενοδοχείων μας στο περιβάλλον. Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλουμε στη διαφύλαξη του οικοσυστήματος της περιοχής μας και να προστατεύσουμε τις πηγές νερού και ενέργειας. Οι άνθρωποι του Ομίλου Mediterranean Hotels στην Πιερία γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμβάλλει κανείς στην προστασία του περιβάλλοντος. Ανανεώνουμε διαρκώς την οργανωμένη περιβαλλοντική μας πολιτική και υιοθετούμε κάθε νέα πρόταση που μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά στην προστασία του πλανήτη μας. Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή καλωσορίζουμε και την συνεισφορά των πελατών μας σε αυτήν την προσπάθεια. Μας τιμά ιδιαίτερα η βράβευση των ξενοδοχείων μας με το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας Green Key. Επιβραβεύεται με αυτόν τον τρόπο η προσπάθειά μας να παρέχουμε στους πελάτες μας υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών στα ξενοδοχεία μας, σεβόμενοι ταυτόχρονα το Οικοσύστημα της Περιοχής που μας φιλοξενεί”
Η εκπρόσωπος του Ομίλου Mediterranean Hotels και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πιερίας Κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, δήλωσε :
“ Η Πιερία προσπαθεί να κατακτήσει σήμερα την θέση που της αρμόζει ως ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ο τουρισμός συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή. Εντούτοις, η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού τομέα σχετίζεται στενά με την αειφορία, δεδομένου ότι η ποιότητα των τουριστικών προορισμών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό περιβάλλον τους. Για αυτόν το λόγο, είναι απαραίτητη η υιοθέτηση μιας πολιτικής που αποσκοπεί ταυτόχρονα στην οικονομική ευημερία του τομέα αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Χαιρετίζω λοιπόν την εμφάνιση της Πιερίας στον χάρτη των βραβευμένων ξενοδοχείων με το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας “Green Key”. Ευχή όλων μας είναι το γεγονός αυτό να λειτουργήσει ως αρχή για ένταξη περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων και από άλλες περιοχές της Πιερίας στον Παγκόσμιο Χάρτη των βραβευμένων ξενοδοχείων με “Green Key”. Αυτό είναι ευθύνη των συναδέλφων ξενοδόχων, αλλά κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.”


Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Mediterranean Hotels, στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Πολιτικής που εφαρμόζει, βραβεύτηκε για το 2014 με την “Γαλάζια Σημαία” για την ακτή του ξενοδοχείου Mediterranean Village ως τμήμα της ακτής “Καλλιθέας” του Δήμου Κατερίνης για την οργάνωση της ακτής και την ποιότητα των νερών κολύμβησης. 



Για το 2015 ο Όμιλος υπέβαλλε αίτηση για την βράβευση της ακτής με ανεξάρτητο κωδικό δειγματοληψίας και με το όνομα “Ακτή Mediterranean Village”.