Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

09 Ιουνίου στο Βουκουρέστι: Φόρουμ Βιομάζας, Βιοαερίου, Ευρωπαϊκών Κονδυλίων και Ενεργειακών Φυτών

Η Ρουμανία επιταχύνει προς την κατεύθυνση της προώθησης των έργων Βιομάζας και Βιοαερίου, ως στοιχείου απαραίτητου για τη σωστή ανάπτυξη της οικονομίας της και την
ενεργειακή της ανεξαρτησία. Για αυτό και σήμερα ετοιμάζει νέο νόμο για τη Βιομάζα και το Βιοαέριο και νέο νόμο για τη Θέρμανση ενώ ενέκρινε 232 εκ. Ευρώ από Ευρωπαϊκά κονδύλια για επενδύσεις στον κλάδο. Οι εξελίξεις αυτές αλλά και πολλά άλλα σημαντικά θέματα θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ που θα οργανωθεί στο Βουκουρέστι στις 09 Ιουνίου, με τη συμμετοχή ιδιωτών, εταιριών και επενδυτών από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Το Φόρουμ οργανώνεται από τον Ρουμανικό Σύνδεσμο Βιομάζας και Βιοαερίου (ARBIO), ενώ υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομάζας (AEBIOM), τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Βιοαερίου (EBA), τον Ρουμανικό Σύνδεσμο παραγωγών Πέλετ και περισσότερες από 20 ρουμανικές ενώσεις αγροτών, ιδιοκτητών δασών, βιομηχανιών τροφίμων, κτηνοτρόφων, επιπλοποιών, παραγωγών τσιμέντου και άλλων εταιριών που έχουν πρώτη ύλη (λύματα κλπ) ή ανάγκη από φθηνή θέρμανση. Το Φόρουμ στηρίζουν περισσότερες από 10 Πρεσβείες στη Ρουμανία και 8 διμερή επιμελητήρια, καθώς και το Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος της ARBIO κ. Ηλίας Παπαγεωργιάδης θεωρεί πως «με δεδομένο ότι οι Ελληνικές εταιρίες έχουν τεχνογνωσία και εμπειρία, η Ρουμανική αγορά Βιομάζας, Βιοαερίου, Περιβαλλοντικών δράσεων και Ενεργειακών Φυτών υπόσχεται σημαντικές ευκαιρίες για όσους εμπλακούν από νωρίς. Η Ρουμανία έχει πλέον λύσει πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος, φέτος θα αναπτυχθεί με 3,5% περίπου και προσφέρει προοπτικές για τους σοβαρούς, προσεκτικούς και αυτούς που μελετούν καλά το κάθε τους βήμα».

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι το μέλος του δ.σ. της EBA κ. Attila Kovacs, το μέλος του δ.σ. της AEBIOM κ. Didzis Palejs, ο Υπουργός Γεωργίας, η Υπουργός Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός αρμόδιος για τις ΑΠΕ, ο επικεφαλής της αρχής που διαχειρίζεται τα 9,8 δις Ευρώ Ευρωπαϊκών Κονδυλίων για τη Γεωργία, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας και άλλοι διακεκριμένοι ειδικοί.

Στα πλαίσια του Φόρουμ θα γίνει εκτενής παρουσίαση των νέων Ευρωπαϊκών Κονδυλίων που διατίθενται για επενδύσεις στη Ρουμανία, στη Γεωργία, την Παραγωγή και άλλους τομείς με τη συγχρηματοδότηση να ξεκινά από το 50 ως το 70%. Στη Βιομάζα και το Βιοαέριο το ποσοστό κυμαίνεται στο 60% της επένδυσης. Όλα τα προγράμματα θα ανοίξουν τους επόμενους μήνες.

Τέλος, αμέσως μετά το Φόρουμ θα ακολουθήσει ένα μεγάλο σεμινάριο για Ενεργειακά Φυτά. Οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς θα απαντήσουν σε 10 ερωτήσεις και θα εξηγήσουν με λεπτομέρεια που μπορούν να καλλιεργηθούν, ποια είναι τα οφέλη και ποιες οι παγίδες. Για τους ενδιαφερόμενους από Ελλάδα, η ARBIO έχει προβλέψει τη δυνατότητα να υποβάλλουν ξεχωριστά ερωτήσεις, που θα απαντηθούν σε προσωπικό επίπεδο, για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των επενδυτών.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Γρηγόρης Παπαγεωργιάδης: 697 9339 400

cid:image001.jpg@01CE3158.B54600F0

New address155, Calea Victoriei, Section 8, Building D1, 1st Floor
                             Sector 1, Victoriei Square, Bucharest (Entrance on Calea Buzesti, vis a vis Tarom)
Tel: +40 21 30 86 271-8, Fax: +40 21 327 07 43

Romanian Mobile: (+4) 0746 196 827 – Greek Mobile: (+30) 6979 339 400
E-mail: gp@arbio.ro
Web: www.arbio.ro