Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100.000 ευρώ η λεία του κυκλώματος των “δικηγόρων”

Μέλος σπείρας που δρα τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη και έχει εξαπατήσει 15 ηλικιωμένους, αποκομίζοντας περισσότερα από 100.000 ευρώ, εκτιμάται πως είναι η
“δικηγόρος” που έκλεψε 15.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Καβάλα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, εγκέφαλος του κυκλώματος, που χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία, φέρεται να είναι άτομο που βρίσκεται στη Βουλγαρία, απ' όπου εντοπίζονται τα θύματα.

Τα μέλη της σπείρας παριστάνουν συνήθως τους γιατρούς ή τους δικηγόρους και αφαιρούν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι ο γιος ή η κόρη του θύματος είτε τραυματίστηκε σε τροχαίο και χρειάζεται ιατρική μέριμνα είτε προκάλεσε τροχαίο ατύχημα και επομένως χρήζει νομικής υποστήριξης.



Από τις αρχές του χρόνου έχουν καταγγελθεί στη Θεσσαλονίκη περισσότερες από 40 απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων, ενώ έγιναν μέχρι πρόσφατα τέσσερις συλλήψεις, τριών Ελλήνων κι ενός Βούλγαρου, που εκτιμάται ότι είχαν στρατολογηθεί από την εγκληματική οργάνωση. 


Το τελευταίο περιστατικό, συνέβη στην Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου η γυναίκα που αναζητείται, προσποιήθηκε τη δικηγόρο σε 82χρονη γυναίκα και κατάφερε να της αρπάξει 15.000 ευρώ, πείθοντάς την πως ο γιος της είχε συλληφθεί για την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου. 


Πηγή: ΑΠΕ


http://www.newsit.gr