Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Επίσημη τελετή έναρξης 2ου παγκοσμίου συνεδρίου αστροφυσικής “Ολύμπιο Συμπόσιο 2015″

στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης

Στην εναρκτήρια τελετή ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Κος Δημήτρης Νανόπουλος

Η Επίσημη τελετή έναρξης του 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αστροφυσικής με τίτλο “Ολύμπιο Συμπόσιο 2015” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στην συνεδριακή αίθουσα APOLLO του ξενοδοχείου Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης. Στην εναρκτήρια τελετή θα παραστεί και θα δώσει ομιλία ανοιχτή στο ευρύ κοινό, τις Αρχές και τους φορείς του τόπου με θέμα “Αναζητώντας την αρχή του Σύμπαντος” ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Texas A&M, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, και Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN.

Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2015 θα συνεχισθεί την Δευτέρα 18 Μαΐου έως και την Παρασκευή 22 Μαΐου και αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά Ολύμπιο Συμπόσιο. Το πρώτο Συμπόσιο διοργανώθηκε το Μάιο του 2014 στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης, ενώ στο φετινό συμμετέχουν 120 διακεκριμένοι αστροφυσικοί, πάνω από 45 κορυφαία ινστιτούτα προερχόμενοι από  πάνω από 25 χώρες όλου του κόσμου. Το “Ολύμπιο Συμπόσιο 2015” έχει ως θεματολογία “Κοσμολογία και εποχή του επαναϊονισμού”, μιας σημαντικής χρονικής στιγμής μετά την εμφάνιση του Σύμπαντος. Να σημειωθεί ότι η ανοιχτή για το κοινό ομιλία του κ. Νανόπουλου είναι συνυφασμένη με το θέμα αυτό, ενώ όλες οι συνεδρίες που ξεκινούν από το πρωί της Δευτέρας 18 και τελειώνουν το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαΐου είναι κλειστές για το κοινό.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κύριος διοργανωτής του συνεδρίου είναι το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London). Το γεγονός χρηματοδοτείται από τη Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία (Ηνωμένο Βασίλειο) και την εταιρεία Hitachi. Σε τοπικό επίπεδο συνδιοργανώνεται από το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mirotis Travel, υποστηρίζεται από τη Διασωστική Ομάδα Νομού Πιερίας ενώ λειτουργεί ήδη σελίδα του συνεδρίου στο Facebook και στο Twitter (#olympiancfa)