Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΠΑΟΚ και Εθνική 2004 έδωσαν χαρά στον Χρυσοβαλάντη

Οι ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το Euro 2004 έπαιξαν με μικτή… όλων των ηλικιών του ΠΑΟΚ για να ικανοποιήσουν την ευχή του 16χρονου Χρυσοβαλάντη
στον οργανισμό «Make a wish».
Σε ένα αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα κερδίζει πάντα η ανθρωπιά και αυτή νίκησε στην αναμέτρηση της Τούμπας μεταξύ του διαχρονικού ΠΑΟΚ, με παίκτες του σήμερα αλλά και του χθες και της θριαμβεύτριας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 παιχνίδι που έγινε για να ενισχυθεί το παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπως ήταν η επιθυμία του 16χρονου Χρυσοβαλάντη και έκανε πραγματικότητα ο οργανισμός «Make a wish».
Το παιχνίδι χάρισε απλόχερα χαμόγελα στους θεατές και μνήμες της θριαμβευτικής πορείας της εθνικής προ 11 ετών. Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και θαύμασε την ετοιμότητα μερικών διεθνών που κάλλιστα θα μπορούσαν και σήμερα να αγωνίζονται. Στις κερκίδας της Τούμπας το παρόν έδωσαν 12000 περίπου θεατές ενώ παρόντες ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και πολιτικοί.
Ο κόσμος αλλά και οι φορείς ανταποκρίθηκαν, 50 εισιτήρια VIP αγόρασε ο ΠΣΑΠ προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Aλλα 100 εισιτήρια αγόρασε το Υπουργείο Μακλεδονίας- Θράκης και η κ. Μαρία Κόλλια Τσαρούχα τα οποία διένειμε στους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας και στο 7ο Ενιαίο Λύκειο Τούμπας.
Το σκορ είχε την ελαχιστότερη σημασία. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το πρώτο γκολ σημείωσε "τιμής ένεκεν" ο Χρυσοβαλάντης με πέναλτι στο 1' φορώντας την φανέλα του ΠΑΟΚ, για να σημειώσει δυο γκολ η Εθνική με τους Χαριστέα (10΄) και Αμανατίδη (19΄) για να ισοφαρίσει αμέσως ο Πόζογλου στο 20΄.
Με την έναρξη της επανάληψης η Εθνική πέτυχε τρίτο γκολ με πεναλτι του Αγγελου Μπασινά στο 39΄ (αφού τα ημίχρονα διήρκεσαν από 35 λεπτά) από ανατροπή του Χαριστέα από τον Πουρλιοτόπουλο και ο κόσμος συνέχισε να απολαμβάνει στιγμές όμορφου ποδοσφαιρικού θεάματος χωρίς σκοπιμότητες και φανατισμούς. Οι πολλές αλλαγές της συνέχειας δεν μείωσαν ούτε το θέαμα ούτε και την ευχαρίστηση του κοινού που χειροκρότησε τις προσπάθειες των παικτών αμφοτέρων των ομάδων.
Τον αγώνα διαιτήτευσε στο πρώτο ημίχρονο ο παλαίμαχος πλέον διεθνής ρέφερι Τάσος Κάκος, που λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα ελάχιστες φορές χρειάστηκε να σφυρίξει και στο δεύτερο ημίχρονο ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σνάουτσνερ, Ρατς, Χασιώτης, Κόστα, Γκαρσία, Νομπόα, Αλεξανδρίδης, Μακ, Σκαρτάδος, Κουλούρης. Σαν αλλαγές χρησιμοποίθηκαν και οι Γλύκος, Πουρλιοτόπουλος, Πούγγουρας, Κίτσιου, Πόζογλου, Σαββίδης, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Παπαγιαννόπουλος, Μαυρέας, Κούτσης, Λεοντιάδης, Σαμαράς, Καραγεωργίου, Ιορδανίδης, Κωνσταντινίδης, Τουρσουνίδης.
Εθνική Ελλαδας 2004: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Νταπίζας, Γκούμας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καφές, Καραγκούνης, Αμανατίδης.
Σαν αλλαγές έπαιξαν ακόμα οι Χαλκιάς, Βρύζας, Κατεργιαννάκης, Γεωργιάδης, Φύσσας, Νικολαίδης, Λάκης, Κυργιάκος.
Μετά το τέλος του αγώνα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, που αποθεώθηκε από το κοινό της Τούμπας, επέδωσε τιμητικές πλακέτες στον 16χρονο εμπνευστή της φιλικής αναμέτρησης Χρυσοβαλάντη και στον τέως ομοσπονδιακό προπονητή Οτο Ρεχάγκελ που κάθισε τιμητικά στον πάγκο της εθνικής ερχόμενος για το σκοπό αυτό από την Γερμανία.