Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Απόφαση κατά ΟΑΕΕ: ΤρΔΠρ(Συμβ) Πατρ 66/2014

ΟΑΕΕ – Ληξιπρόθεσμες οφειλές – Άρνηση θεώρησης ασφαλιστικών βιβλιαρίων – Ασφαλιστική ενημερότητα – Προστασία της υγείας -.

Υποχρέωση της Πολιτείας για προστασία της υγείας. Δεκτό το αίτημα των περισσότερων από τους αιτούντες για θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους από τον ΟΑΕΕ. Η μη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των αιτούντων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους συνιστά επαχθέστατο μέτρο εις βάρος τους και καθιστά αυτούς σε δυσμενέστατη θέση έναντι του Οργανισμού, καθόσον αυτοί μεν στερούνται παντελώς ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ ο Οργανισμός συνεχίζει να χρεώνει τις αναλογούσες σε καθέναν των αιτούντων εισφορές και δικαιούται να προβεί στην ικανοποίηση των απαιτήσεών του οποτεδήποτε με τη λήψη εις βάρος τους αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Απόρριψη αιτημάτων για κατάταξη καθενός των αιτούντων στη μικρότερη δυνατή κλίμακα εισφορών, για αποχή του οργανισμού από κάθε λήψη αναγκαστικών μέτρων εις βάρος των αιτούντων με σκοπό την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και για λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας από τους αιτούντες.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:66/2014
ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
1° Τμήμα – Σε Συμβούλιο
Συνήλθε στις 28.2.2014 με δικαστές τις: Μαρία Βλάχου, Πρόεδρο Πρωτοδικών Δ.Δ., Βαρβάρα Σττηλιοττούλου, Φωτεινή Χρηστάτου (εισηγήτρια) Πρωτοδίκες Δ.Δ. και γραμματέα τη Γεωργία Μαντούκα, δικαστική υπάλληλο,
για να δικάσει την αίτηση αναστολής με χρονολογία κατάθεσης 24.12.2013,
τ ω ν 1) … 96) …
κατά του ν.π.δ.δ με την επωνυμία « Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.)», όπως νόμιμα εκπροσωπείται από το Διοικητή του.
Το Συμβούλιο, αφού άκουσε την Εισηγήτρια και σκέφθηκε σύμφωνα με το νόμο, αποφάσισε τα ακόλουθα:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ