Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης της ιεράς μητροπόλεως Κατερίνης-Κίτρους-Πλαταμώνος κ.κ Γεώργιος ,υποδέχθηκε την Τετάρτη (6-5-2015) το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού
Φεστιβάλ Ολύμπου και ενημερώθηκε για την 44χρονη  ιστορία του θεσμού, την πανελλήνια και  διεθνή απήχηση  του, την καλλιτεχνική και πνευματική  του εγκυρότητα και τις δυνατότητες που δημιουργεί για την ενσωμάτωση του πολιτισμού στον Τουρισμό της Πιερίας.
Με αφορμή την τελευταία αναφορά περί τουρισμού ,ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης κ.κ Γεώργιος , αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του, για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πιερία καθώς και στην πραγματοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος ηλεκτρονικής καταγραφής και αποτύπωσης όλων των ιερών κειμηλίων της Πιερίας.  
Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολύχρονη ιστορία του φεστιβάλ Ολύμπου,  γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου για τον θεσμό και θα ήταν ευτυχής αν μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας μεταξύ της ιεράς  μητροπόλεως και του φεστιβάλ.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων καθορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας, που συνοψίζεται, για φέτος στο 44ο φεστιβάλ , στην παρουσίαση της πρώτης επιστημονικής ανακοίνωσης του προγράμματος ηλεκτρονικής καταγραφής των ιερών κειμηλίων Πιερίας, στα πλαίσια της εκδήλωσης Αρχαιολογικές ομιλίες που γίνονται κάθε καλοκαίρι στο Αγιονέρι Δίου και στην παρουσίαση εισήγησης με θέμα τον θρησκευτικό τουρισμό  στην ημερίδα που σχεδιάζει ο ΟΡ.ΦΕ.Ο  με θέμα   Τουρισμός -Πολιτισμός .
Επίσης συζητήθηκε η οργάνωση εικαστικής έκθεσης με βυζαντινές αγιογραφίες και ψηφιδωτά στις αίθουσες του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου καθώς και η συνδιοργάνωση μεγάλης καλλιτεχνικής εκδήλωσης για το 2016.

Την αντιπροσωπεία του Δ.Σ του ΟΡΦΕΟ αποτελούσαν , ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος , ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Νίκος Πασχαλούδης, ο ταμίας Γιώργος Σαμαλής , η έφορος οργάνωσης εκδηλώσεων Ζαφείρω Κουσιοπούλου και η έφορος διεθνών σχέσεων Χάιδω Παπαχατζή.