Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Λήξη κατηχητικών παιδιών Λυκείου της Ι.Μ. Κίτρους

 Με την ευκαιρία λήξης της κατηχητικής χρονιάς  2014-2015 το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποίησε προσκυνηματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή σε
προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για παιδιά γ΄ γυμνασίου και λυκείου.
Συγκεκριμένα ομάδα αποτελούμενη από 100 περίπου νέους, νέες από όλη την Πιερία στελέχη, κατηχητές και υπεύθυνους ιερείς συνοδία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου επισκέφτηκε αρχικά την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά. Εκεί αφού ξεναγήθηκαν από τους πατέρες της Ιεράς Μονής προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας καθώς και το Ιερό Λείψανο του Αγ. Λουκά επισκόπου  Συμφερουπόλεως.
Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο "Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο" όπου μετά από μία σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του Βήματος του Αποστόλου Παύλου από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Διονύσιο Ανθόπουλο κατευθύνθηκαν στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου όπου ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και προσκύνησαν το Ιερό Βήμα.
Τέλος μετά από μια σύντομη ξεκούραση στην περιοχή "Ελιά" κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και τέθηκαν σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα που αποθησαυρίζονται στην Ιερά Μονή.
Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Πορφύριος αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής και την πνευματική σύνδεση της με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, αφού  κτήτορας της Μονής ήταν ο Αγ. Διονύσιος ο εν Ολύμπω.