Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΤΩΝ

 Μέτρα καθαριότητας και ναυαγοσωστικής προστασίας λαμβάνει άμεσα ο Δήμος Κατερίνης προκειμένου να υποδεχτεί και φέτος, στις χαρακτηρισμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες
του, τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Έχουν ήδη υπογραφεί οι συμβάσεις που αφορούν τον καθαρισμό των ακτών και τη ναυαγοσωστική κάλυψη κατά μήκος των παραλιών του Δήμου μας, οι οποίες αφορούν  10 θέσεις ναυαγοσωστών  σε ισάριθμους ναυαγοσωστικούς πύργους (παρατηρητήρια), τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πολυσύχναστα σημεία κατά μήκος των  5 ακτών του Δήμου Κατερίνης, Κορινού, Καλλιθέας, Παραλίας, Περίστασης  και Ολυμπιακής Ακτής, προστατεύοντας συνολικά  μήκος 5.900 μέτρα. 
Η περίοδος της ναυαγοσωστικής κάλυψης θα διαρκέσει από την 1η Ιουνίου έως τις 31η  Αυγούστου, ενώ τα μηχανήματα αμμοκαθαρισμού θα δουλεύουν έως και το μήνα Σεπτέμβριο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δαπάνης για την ναυαγοσωστική προστασία και για τον καθαρισμό των ακτών ανέρχονται στα ποσά των 109.385,00 ευρώ και 47.373,00 ευρώ αντίστοιχα.


Τέλος, φρόνιμο είναι να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η καθαριότητα των ακτών, όσο και η τήρηση  των κανόνων ασφαλούς κολύμβησης, είναι υπόθεση που πρέπει να αφορά ενεργητικά και τους ίδιους τους λουόμενους -  επισκέπτες.