Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δελτία τύπου με βίντεο από πολιτικές δράσεις του κ. Νότη Μαριά

Ο Νότης Μαριάς στον Orange Radio για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επίσκεψή του στο Κομμένο.

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό Orange Radio της Άρτας και στην εκπομπή "Είναι γεγονός" με τη Βίκυ Καινούργιου στις 25/5/2015.

Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά για:

1.Την επίσκεψή του στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας και την διοργάνωση εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 30/6/2015 για το Ολοκαύτωμα του Κομμένου (00:38).
2.Τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο (03:34).
3.Τη μνημονιακή στροφή των ΑΝΕΛ (08:32).
4. Την πρόταση-λύση για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας (14:06).



Ο Νότης Μαριάς στο Ράδιο Λασίθι της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει τη λήψη μέτρων για την Ξυλελιά.
Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Λασίθι της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη" με την Κατερίνα Μαρκάκη στις 27/5/2015 για την Ξυλελιά.                                                                                                            
Στη συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς αναφέρεται στο  Ψήφισμα που κατέθεσε από κοινού με Ευρωβουλευτές  από άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. για τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην εξαπλωθεί το βακτήριο Xylella fastidiosa που καταστρέφει τα ελαιόδεντρα.
Το Ψήφισμα αυτό που εγκρίθηκε με τεράστια πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 19/5/2015 εγκρίνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και ζητά:                                                                         
1).Να υπάρξει οικονομική στήριξη των ελαιοπαραγωγών που πλήττονται από την Xylella. 2).Να αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης των ελαιοπαραγωγών.                                            3).Να ληφθούν μέτρα απαγόρευσης εισαγωγής φυτών από τρίτες χώρες που ευθύνονται για την εξάπλωση της Xylella στην Ευρώπη.



Ο Νότης Μαριάς στο ΑΡΤ για την πληρωμή του ΔΝΤ με δάνειο από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ και στην εκπομπή "Πολιτική Αρτηρία" με την Φρανζέσκα Σαββοργινάκη και τον Χρήστο Χαλαζιά στις 25/5/2015.

Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά για:

1.Την επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (00:14).
2.Την πρόταση-λύση για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας (02:48).
3.Τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους (13:02).




Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ.
Τη νέα φορομπηχτική πολιτική της τρόικας που απαιτεί αύξηση του ΦΠΑ κατήγγειλε στις 18/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «συζητούμε για την πράσινη ανάπτυξη, συζητούμε για το πώς θα υπάρξει στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων όταν έχουμε φοροεπιδρομή. Να σας ενημερώσω, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή η τρόικα στην Ελλάδα απαιτεί να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ. Να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τώρα, την ώρα που έχουμε την τουριστική περίοδο, την ώρα που αναμένουμε να υπάρξει ανάκαμψη στην οικονομία, την ώρα που περιμένουμε από τον τουρισμό να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Δεν μπορεί, λοιπόν, να χτυπηθεί η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, με την αύξηση του ΦΠΑ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Αύξηση του ΦΠΑ σε μια χώρα η οποία πραγματικά έχει φτωχοποιηθεί και έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φτώχεια».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα για να μπορέσει ο Ελληνικός λαός να επιβιώσει. Να μην έχουμε αυξημένο ΦΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία».




Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Παρέμβαση για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έκανε στις 19/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η λιτότητα στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει στρατιές φτωχών και ανέργων και αυτό έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά».
Επίσης ο Νότης Μαριάς ανέφερε ότι στην Ισπανία έχουμε χιλιάδες καταγγελίες για πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους καθώς οι τράπεζες προχωρούν σε μαζικές εξώσεις.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι στην Ελλάδα το μνημόνιο οδήγησε σε μια τεράστια υπερχρέωση των νοικοκυριών καθώς έχουμε 1,5 εκατομμύριο άνεργους συμπολίτες μας και το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Έτσι υπάρχουν πλέον χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά που οφείλουν στεγαστικά δάνεια και καταναλωτικά δάνεια στις τράπεζες και για το λόγο αυτό στην Ελλάδα θεσπίστηκε διαδικασία αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στην παρευρισκομένη αρμόδια Επίτροπο                 κα. Γιουρόβα κατέληξε: «Η τρόικα όμως κα. Γιουρόβα, γιατί εκεί συμμετέχει και η Κομισιόν, θέλει να σταματήσει αυτή η προστασία, δηλαδή η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Επίσης δεν συμφωνεί η τρόικα, δηλαδή η Κομισιόν, στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και ο κ. Ντράγκι αρνήθηκε αυτή τη ρύθμιση που θέλουμε. Επομένως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη».