Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εξιχνιάστηκε κλοπή από αποθήκη σε περιοχή της Ημαθίας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για -κατά περίπτωση- κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Μέρος των κλοπιμαίων μεταπουλήθηκε σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων
Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται στις 5.000 ευρώ
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός Ημαθίας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπής από αποθήκη σε περιοχή της Ημαθίας, με προϊόντα και εξοπλισμό λαϊκών αγορών.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 19, 20, 32 και 49 ετών, για κατά περίπτωση κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, δύο αδέρφια ηλικίας 19 και 20 ετών, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν αποθήκη ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και προϊόντα λαϊκών αγορών (μεταλλικούς πάγκους, πλαστικές κλούβες, είδη ρουχισμού κ.α.), συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση του παθόντα.
Ακολούθως το απόγευμα της 05-05-2015 πήγαν σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων της περιοχής, όπου πούλησαν μέρος των κλοπιμαίων στον 49χρονο ιδιοκτήτη και στον 32χρονο υπάλληλό του.
Σε έρευνα που έγινε στην επιχείρηση του 49χρονου εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία που μεταπουλήθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.