Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο εφήβων/παίδων και νεανίδων/κορασίδων

Σοφία Μαυρίδου: Στηρίζουμε τα  αθλητικά  γεγονότα που προωθούν το  άριστο τουριστικό μας  προϊόν

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο εφήβων/παίδων και νεανίδων/κορασίδων που θα
  διεξαχθεί στις 31 Μαΐου 2015 στην Παραλία Κατερίνης, ήταν το θέμα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν από κοινού στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του  Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, κ. Αλέξανδρος Κουτσής και ο  Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πάλης στην άμμο και προπονητής του Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, κ. Βασίλης Μπατάλας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος  του  Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, κ. Γεώργιος Καλαϊτζίδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός  Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανος Μπιτόπουλος.

Οι παριστάμενοι απηύθυναν πρόσκληση στο φίλαθλο κοινό, πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας, να επισκεφθούν την Κατερίνη και να απολαύσουν ένα άκρως ενδιαφέρον αθλητικό γεγονός, ενώ αναφέρθηκαν και στις οργανωτικές λεπτομέρειες και στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Για  την  ανάληψη της  σημαντικής  αυτής  διοργάνωσης και από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τονίζοντας ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο, θα αποτελέσει ένα κορυφαίο γεγονός για την περιοχή που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, θα αναδείξει αναμφισβήτητα και την περιοχή και θα αναδείξει τον τόπο μας σε ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη και του αθλητικού τουρισμού.

Η κ. Μαυρίδου εξέφρασε τη στήριξη της Π.Ε.Πιερίας τόσο στο Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι σημειώνοντας  ότι είναι αρωγός σε δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό όσο και στη συνέχιση και εδραίωση της διοργάνωσης  προς όφελος της Πιερίας καθώς ,όπως είπε, μέσω και των αθλητικών γεγονότων προωθείται δυναμικά και αναδεικνύεται  το  άριστο τουριστικό μας  προϊόν.

« Με την ίδρυση του Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι επιχειρούμε να αναδείξουμε το άθλημα και να το μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους με σκοπό την προβολή τόσο των αθλητικών ιδεωδών όσο και της Πιερίας. Σε καιρό κρίσης ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές για την αρωγή τους στην εκπλήρωση του στόχου μας που είναι η προβολή του αθλήματος» δήλωσε ο Πρόεδρος του  Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, κ. Αλέξανδρος Κουτσής.

Στην ιστορία του αθλήματος αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του  Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, κ. Γεώργιος Καλαϊτζίδης. Όπως, είπε, το εν λόγω άθλημα συγκαταλέγεται στα πρώτα ολυμπιακά αθλήματα της αρχαίας Ελλάδας και είχε την ονομασία «ορθοπάλη». «Η πάλη έχει αρχαίες ρίζες και στις μέρες μας το άθλημα της πάλης στην άμμο έχει τους ίδιους κανόνες με την ορθοπάλη. Τα τελευταία χρόνια το άθλημα προσελκύει αρκετά παιδιά να ασχοληθούν αλλά και θεατές όλων των ηλικιών να παρακολουθούν με πάθος τους αγώνες.  Το άθλημα  συνδυάζει δύναμη, ταχύτητα και συγκέντρωση και θεωρείται  από το φίλαθλο κόσμο « το σκάκι των αθλημάτων» υπογράμμισε ο κ. Καλαϊτζίδης.


Στις έως τώρα διακρίσεις της Εθνικής Ομάδας Πάλης και του Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι ,αναφέρθηκε ο  Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πάλης στην άμμο και προπονητής του Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, κ. Βασίλης Μπατάλας. « Η εθνική ομάδα κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια κατάταξη, όπως 2η  στην Ουγγαρία το 2012, 4η στο Μαρόκο το 2013 και 1η στην Ελλάδα το 2014 με επίσης ομοσπονδιακό προπονητή τον κ. Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου. Περισσότεροι από 200 αθλητές θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο εφήβων/παίδων και νεανίδων/κορασίδων και ευελπιστούμε στην καλή παρουσία των Πιεριέων  αθλητών του Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, που όνειρό τους είναι να διακριθούν στους επικείμενους αγώνες» δήλωσε ο κ. Μπατάλας, που πρόσθεσε ότι οι νικητές του προσεχούς πρωταθλήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Πάλης στην άμμο,  που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο στη Ρουμανία.