Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 ΕΦΟΡΕΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Τιμητική διάκριση στο μακροβιότερο μέλος Ειρήνη Κωνσταντινίδου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
   Η γιορτή της μάνας. Μια ακόμα σημαδιακή στιγμή που δίνει την ευκαιρία σε όλους μας, να εκφράσουμε την αγάπη και τις ευχαριστίες στην τροφό και δημιουργό της ζωής.

   Τη μέρα αυτή, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, το χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης πραγματοποίησε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2015» μουσικοχορευτικό απόγευμα, τιμώντας την ημέρα της γιορτής της μητέρας.
   Με τραγούδια και χορούς με θεματολόγιο τη μάνα, χόρεψαν τόσο τα παιδικά χορευτικά τμήματα, όσο και το μικτό τμήμα. Το τελευταίο (μικτό τμήμα) αποτελούμενο από μητέρες χορεύτριες και τα παιδιά τους, απέδωσαν αγκαλιασμένοι με τον καλύτερο τρόπο τις χορευτικές φιγούρες. Στιγμές μοναδικές που ολοκληρώθηκαν με την προσφορά του κάθε παιδιού στην μητέρα του, ενός φυσικού λουλουδιού και μια καρτούλας με λόγια έκφρασης αγάπης και ευχαριστιών. Τις κάρτες επιμελήθηκε το μέλος της εφορείας χορευτικού Ελένη Παπά.

   Προλογίζοντας τη γιορτινή συνάντηση ο έφορος χορευτικού της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Παναγιώτης Σάββας, αφηγήθηκε με εκσταντικό τρόπο το ποίημα «γιορτάζει η μάνα…», σκιαγράφησε τη φιλοσοφία της εκδήλωσης και έκλεισε απευθύνοντας τις θερμότερες ευχές του ιδίου αλλά και των μελών της
   Κεντρική ομιλήτρια ήταν το μέλος της εφορείας χορευτικού Κική Παπατολίκα, η οποία στη σύντομη αναδρομή της αναφέρθηκε στη λατρεία της μάνας από την εποχή των πρωτόγονων κοινωνιών καθώς και από την αρχαιότητα έως τα σύγχρονα χρόνια. Επισήμανε την αγάπη και την ανιδιοτέλεια της μάνας, αλλά και το ρόλο και την προσφορά της στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Έκλεισε την ομιλία της με την απαγγελία του ποιήματος, « η καρδιά της μάνας».
ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
   Η συγκινητικότερη στιγμή της εκδήλωσης η απονομή ΣΕΒΑΣΜΙΑΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ στη… μάνα του χορευτικού. Την αεικίνητη και άοκνη στυλοβάτη για πάνω από τέσσερις δεκαετίες προσφοράς στην Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και το χορευτικό τμήμα. Το μεγαλύτερο ηλικιακά μέλος αλλά και γηραιότερη μητέρα του συλλόγου,   την 88χρονη Ειρήνη Κωνσταντινίδου, μητέρα του μακροβιότερου διοικητικού μέλους και μέχρι πρότινος προέδρου της Εστίας,  του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, με το πολυσήμαντο και δημιουργικό έργο.   Η κ. Κωνσταντινίδου καμάρωσε ενεργά μέλη της Ε.Π.Μ., παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, ενώ η ίδια ήταν ο αθόρυβος εργάτης του οργανωτικού τομέα και όχι μόνο.   Με περισσή χαρά και συγκίνηση και με τη συνοδεία μελών της οικογένειας της, η κ. Κωνσταντινίδου  παρέλαβε από τον έφορο Παναγιώτη Σάββα και τα μέλη του χορευτικού, τη διάκριση με την επισήμανση.    « Στην αξιοσέβαστη στυλοβάτη με την πολυετή και πολύπλευρη δημιουργική προσφορά στην πολυποίκιλη διαδρομή του χορευτικού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη ζηλευτή μάνα, στην ακούραστη τροφό, στη γλυκύτατη μητέρα.»  
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ΕΛΙΑ της Κατερίνης, με το μέλος της εφορείας χορευτικού Μαρία Δουκάκη να επιμελείται και να συντονίζει την υποδοχή των προσκεκλημένων.