Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

«Ο Πόντος ζει και θα ζει, για πάντα στις καρδιές μας!»

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου . Μια μέρα που όλοι έχουμε χαράξει στη μνήμη και στην καρδιά μας.
Πάνω από 353.000 Έλληνες - ανάμεσά τους και οι πρόγονοί μου- σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν εκείνη την ημέρα του 1919, αφήνοντας πίσω τους μία αναπτυγμένη εμπορικά περιοχή και μία ακμάζουσα πολιτισμικά κοινωνία.
Σ’ αυτή τη σκοτεινή σελίδα της Παγκόσμιας Ιστορίας καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μια Ελλάδα που σβήστηκε βίαια και άδικα από τον χάρτη, που δάκρυσε, πόνεσε και μάτωσε όσο καμία άλλη. Που πίστευαν ότι υπόταξαν και ταπείνωσαν, αλλά τελικά δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της.
Ο Πόντος αποτελούσε, πατρίδα με ιστορία, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και αξίες. Πηγή πνεύματος και πολιτισμού.
Αυτή η πατρίδα, είναι και θα παραμείνει, για πάντα αλησμόνητη. Αυτόν τον τόπο έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανό στη μνήμη και στις καρδιές μας. Την αγάπη που μετέφεραν οι παππούδες μας σε εμάς, την νεότερη γενιά Ελλήνων του Πόντου, αυτή την αγάπη οφείλουμε να μεταφέρουμε και εμείς στις μεταγενέστερες γενιές.
Όλοι εμείς, αντλώντας από τη δύναμη των Ποντίων, από το αίμα που χύθηκε, τον πόνο, τον ξεριζωμό, μπορούμε  να αντλήσουμε δύναμη και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, ζώντας έτσι σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και προοπτικής.

Πόντος – Μ. Ασία – Αν. Θράκη – Κωνσταντινούπολη – Β. Ήπειρος …. Γη  Ελληνική !



Μακρίδης Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος –
Επικεφαλής συνδυασμού
«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»