Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Με τη νέα Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων,κ. Φωτεινή Κούβελα, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία
Μαυρίδου, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αθήνα.

Προτάσεις για διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν την προστασία του γυναικείου φύλου και την επίτευξη ισότητας των φύλων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο μονοπώλησαν τη συζήτηση των δύο γυναικών. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το πλαίσιο δράσης της Γενικής Γραμματείας και εξετάστηκε και η εύρεση κοινών αξόνων συνεργασίας μέσω δράσεων με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρη τη νέα Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων και της ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο απαιτητικό έργο που έχει να επιτελέσει. Η κ. Μαυρίδου επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να υλοποιούνται προγράμματα που θα προσφέρουν στη γυναίκα ενημέρωση, στήριξη και  ενθάρρυνση για μια ισότιμη θέση όπως της  αρμόζει στην κοινωνία.

«Οφείλουμε στις γυναίκες να εφαρμόσουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία πολιτικές για ουσιαστική ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς της ζωής, να απαντήσουμε στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και να επιλύσουμε προβλήματα διασφαλίζοντάς της  ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, όπως  επεσήμανε η κ. Κούβελα,  είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς, αποτελεί αυτοτελή Δημόσια Υπηρεσία και είναι αρμόδια για την προώθηση και πραγματοποίηση της νομικής και ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.