Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την κομματική οργάνωση βάσης ιδιωτικών υπαλλήλων της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ στις 25/05  η σύσκεψη με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Στην τοποθέτηση του ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε στις τρέχουσες  οικονομικές εξελίξεις, που έχουν την αντανάκλασή τους και στην πολιτική και στην κοινωνία. Εν μέσω διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καλλιεργούν από τη μια το φόβο και από την άλλη την ελπίδα, ο λαός της χώρας μας προετοιμάζεται τεχνηέντως να αποδεχτεί τα μέτρα- και επιπρόσθετα μέτρα στο μέλλον- που θα  συμπεριλαμβάνει η νέα συμφωνία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η συμμετοχή στο λεγόμενο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, που διακαώς η κυβέρνηση επιδιώκει για να εξασφαλίσει τζάμπα χρήμα στα ντόπια μονοπώλια , χρήμα που προέρχεται από τις τσέπες των λαών- και τον ελληνικό- θα έχει ως συνέπεια νέες δεσμεύσεις για τη μείωση του εργατικού κόστους, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό.
Ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ιδιαίτερα τα παιχνίδια που παίζονται στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου και όχι μόνο για την αγορά της ενέργειας, κάτι που σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ ( χαρακτηριστική η πρόταση Καμμένου για δημιουργία Νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο και ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή) μπορεί να προκαλέσει ακόμη και σπίθα πολέμου.
Μέσα από την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε η ανάγκη ο λαός να μην αποδεχτεί στη συνείδησή του ούτε τη νέα συμφωνία που του ετοιμάζουν, ούτε τη ζωή χωρίς κανένα δικαίωμα που του επιφυλάσσουν,  για να είναι τα μονοπώλια ανταγωνιστικά, δηλαδή να εξασφαλίζουν τα κέρδη τους. Και κατέληξε πως « ο δρόμος που οφείλουμε στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να ακολουθήσουμε, είναι αυτός του αγώνα, στους δρόμους, σε όποιο πεδίο χώνει τα νύχια της κυβέρνηση και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Το ΚΚΕ έχει ρεαλιστική πρόταση εξουσίας, γιατί ο αγώνας που αξίζει στο λαό, είναι ο αγώνας για να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του τόπου του».