Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΣΤΟΝ «ΚΑΦΕΝΑΙ- ΜΥΡΣΙΝΗ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Τον Αύγουστο του 2013 ξεκίνησε ο αγώνας στο κατάστημα «ΚΑΦΕΝΑΙ» (τώρα έχει το όνομα «ΜΥΡΣΙΝΗ») με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων. Η «αριστερή» εργοδοσία της επιχείρησης από την αρχή ήταν ανένδοτη σε οποιονδήποτε διάλογο ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Ακολουθώντας την πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και του κράτους έκτακτης ανάγκης, θέλησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα του επιχειρείν με σημαία το «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη». Κινήθηκε εκδικητικά από την πρώτη στιγμή απολύοντας όποιον τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και κάνοντας συνεχώς ψευδείς μηνύσεις και αγωγές με σκοπό να τρομοκρατήσει.
Χαρακτηριστικά με την αγωγή την οποία υπέβαλε ζητάει: 1) να απαγορευθούν οι παραστάσεις διαμαρτυρίας και οι συναθροίσεις έξω από το κατάστημα, 2) να απαγορευθεί η οποιαδήποτε δημοσιοποίηση και αναφορά είτε προφορικά είτε γραπτά στο όνομα της εργοδοσίας και της εργατικής διαφοράς και 3) να της καταβληθούν 140.000€(!!!) με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών γεγονότων. Συγχρόνως προσπαθεί να παρουσιάσει οποιονδήποτε συμμετέχει στον αγώνα τρομοκράτη και εκβιαστή που μόνο στόχο έχει την οικονομική εξόντωση της επιχείρησης. Η «αριστερή» εργοδοσία προσπαθεί να φιμώσει με τέτοιους τρόπους τα στόματά μας ξεχνώντας ότι τα δικαιώματά μας τα διεκδικούμε και με νομικά αλλά και με συνδικαλιστικά μέσα(τα οποία όμως θεωρεί ποινικά κολάσιμα). Όποιος δηλαδή διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές του ελευθερίες, δηλαδή την ίδια του την ζωή θα πρέπει να διώκεται και να καταδικάζεται, γιατί πολύ απλά δεν συμμορφώνεται με την πολιτική που τον θέλει δουλοπάροικο, χωρίς ασφάλιση, σε ένα περιβάλλον εργασίας που φοβάται και να μιλήσει για να μην χάσει έστω και τον πενιχρό μισθό που παίρνει.
Η πρακτική αυτή δεν είναι βέβαια πρωτοτυπία της συγκεκριμένης επιχείρησης. Έχουμε πολλά παραδείγματα εργαζομένων και από άλλους κλάδους που διώκονται για τους ίδιους λόγους και που δίνουν παραδειγματικούς αγώνες (Coca-cola, Σκουριές, Μπαχαράκης, Βιο.Με. κ.λπ.). Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δοθεί και άλλοι αγώνες όχι μόνο από  συναδέλφους του κλάδου (Banquet, Applebees, Pizza Hut, Goodys κ.α.) αλλά και από άλλους χώρους εργασίας (ΕΡΤ, καθαρίστριες, διαθέσιμοι κ.α.) διεκδικώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, την κατάργηση των απολύσεων, το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες μας. Απαντήσαμε μαχητικά στην πολιτική και την πρακτική της Τρόικας και της συγκυβέρνησης (την οποία ευχαρίστως και ακολουθούν όλοι οι εργοδότες) που μας θέλουν υποδουλωμένους και που έριχναν το βάρος της κρίσης στις πλάτες μας, με απολογισμό εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς, χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, μία ολόκληρη κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης. Πρέπει να συνεχίσουμε να απαντάμε μαχητικά και δυναμικά με αγώνες, γιατί μόνο μ’αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε τα όποια δικαιώματά μας. Άλλωστε η οποιαδήποτε κατάκτηση της εργατικής τάξης έχει επέλθει μόνο μέσα από αγώνες. Μόνο στην πράξη μπορούμε να καταργήσουμε τα μνημόνια και να σπάσουμε την τρομοκρατία, χωρίς καμία έκπτωση με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη. 
      
-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΔΟΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
             
Επιτροπή αγώνα διωκόμενων εργαζομένων-αλληλέγγυων-συνδικαλιστών στον «ΚΑΦΕΝΑΙ-ΜΥΡΣΙΝΗ»


Τηλ. επικοινωνίας :6982268508