Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο «Κοσμοπολιτισμός» συνεκτικός κρίκος μεταξύ Σημιτικών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Θυμόμαστε όλοι την κα Άννα Διαμαντοπούλου, «πρωτοκλασάτο στέλεχος» του ΠΑΣΟΚ, στη στενή «εκσυγχρονιστική» ομάδα του πρώην Πρωθυπουργού κου Σημίτη, εκλεγμένη
βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεών του, κατ’ επανάληψη μέλος του Ε.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πλέον πολιτευτής μετά την αποτυχία της στις εκλογές του 2012, αποδοκιμαζόμενη από τον αθηναϊκό λαό. Από τις «μεγαλύτερες επιτυχίες» της ήταν ο Νόμος για τα ΑΕΙ με τον οποίο αντικατέστησε, στη διοίκηση των πανεπιστημίων, τις πρυτανικές αρχές από διορισμένους «Μάνατζερ» και κατάργησε το πανεπιστημιακό άσυλο.

Άκρατη «φιλοευρωπαία» και καθαρή «εκσυγχρονίστρια» η Άννα Διαμαντοπούλου κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες να καταστεί η αγγλική γλώσσα επίσημη γλώσσα του Ελληνικού Κράτους μαζί με την Ελληνική. Φαντασιώνονταν πώς η μεγάλη στροφή της χώρας προς την Ευρώπη και την «παγκοσμιοποιημένη» οικονομία επέβαλλε την κατάργηση κάθε στοιχείου που αναδείκνυε την ελληνική ιδιαιτερότητα.

Σήμερα η κυρία Διαμαντοπούλου, ευρισκόμενη εκτός της ενεργού πολιτικής δράσης, προσπαθεί να επανέλθει. Συγκρότησε το «Δίκτυο», μια πολιτική κίνηση μέσω της οποίας υποτίθεται ότι προσπαθεί να προωθήσει το διάλογο και τη συναίνεση. Στα πλαίσια αυτά οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες καλεί να συμμετέχουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι «επώνυμοι» της δημόσιας ζωής. Σε μία από αυτές, με το βαρύγδουπο τίτλο «πως χτίζονται οι κυβερνήσεις συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματα», συμμετείχε εκτός των άλλων και κος Φίλης πρώην διευθυντής της Αυγής και για ένα διάστημα του ραδιοφωνικού σταθμού «Κόκκινο» και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ Φίλη γιατί αυτό δεν συμπεριλαμβάνονταν στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που δημοσίευσε την είδηση, όμως η συμμετοχή του και μόνο σε μια τέτοια συζήτηση, τη στιγμή κατά την οποία γνωστοί κύκλοι της Ε.Ε., φιλικοί και προς την κα Διαμαντοπούλου, πιέζουν αφόρητα το ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη συνεργασία του με τους εγχώριους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού, συνιστά πρόκληση για την ίδια την κυβέρνηση του κόμματός του.

Για μας η συμμετοχή του κου Φίλη σε μια τέτοια διαδικασία δεν συνιστά έκπληξη, δεδομένου ότι είναι γνωστές οι «κοσμοπολίτικες» απόψεις του καθώς και η απόρριψη κάθε πατριωτικού στοιχείου από μια κυβέρνηση με κύριο κορμό την Αριστερά. Βλέπετε οι εκλεκτικές συγγένειες ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  του 4% με τους «εκσυγχρονιστές» της ύστερης σοσιαλδημοκρατίας δεν μπορούν να κρυφτούν.

Ο «Κοσμοπολιτισμός» συνεκτικός κρίκος μεταξύ Σημιτικών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ